Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namiesto kempu skončil v nemocnici. Réway nevie, či sa vráti k hokeju

Jeden z najtalentovanejších slovenských hokejistov Martin Réway prežíva najťažšie chvíle v kariére. Má iba 21 rokov, ale nemôže hrať hokej a ani zľahka športovať pre problémy so srdcovým svalom a imunitným systémom. Berie ťažké lieky, čo sa prejavilo aj na jeho výzore. Je zavodnený.

15.12.2016 12:01
martin réway Foto: ,
Martin Réway.
debata

„Nie je to ľahké, podobne dlhé zranenie som nemal. Vždy to bolo na mesiac. Keď máte zranenú ruku či nohu, máte istotu, že sa vrátite za určitý čas. Teraz mi nikto nevie povedať, či ešte budem hrať hokej. Preto je to pre mňa zložité,“ uviedol Martin Réway v rozhovore pre denník Šport.

Na lídra bronzového tímu Slovenska z majstrovstiev sveta 2015 do 20 rokov si spomenul reprezentačný tréner Zdeno Cíger, ktorý ho pozval na stredajší martinský zápas národného tímu s ligovým výberom. Talentovaný útočník sa stretol so spoluhráčmi a vhodil čestné buly v zápase, v ktorom reprezentanti SR hladko podľahli 1:6.

Réway tvrdí, že pomerne dlhý čas trvalo, kým lekári zistili pôvod jeho zdravotných problémov. Vo viacerých nemocniciach sa podrobil množstvu vyšetrení. „Prehadzovali si ma z jednej nemocnice do druhej. Na príčinu sa prišlo až v Piešťanoch. Teraz nemôžem nič robiť, kontrolu mám každé dva mesiace. Na konci januára budem múdrejší,“ pokračoval Réway.

Táto sezóna mala byť pôvodne veľkou výzvou, lebo sa chcel prebojovať do tímu Montrealu Canadiens v NHL. Namiesto odchodu na predsezónny kemp však skončil v nemocnici. V predchádzajúcom súťažnom ročníku hral za Spartu Praha v českej extralige a pôsobil aj vo Fribourgu-Gottérone vo švajčiarskej NLA. Slovensko reprezentoval aj na svetových šampionátoch elitnej kategórie 2014 a 2016.

„Ludí v Montreale to mrzelo o to viac, že sa mi to stalo týždeň predtým, ako som mal ísť za nimi. Často si voláme, cítim podporu z ich strany,“ vravel Réway. Na otázku, ako trávi hŕbu voľného času, ktorý teraz má, odpovedal: „Dlho spím, potom sa pozriem na veci do školy, chcem si ju dokončiť. Chýba mi maturita. Trávim čas s kamarátmi, chodievame do kina.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway