Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikuš: Finále Ligy majstrov v Prahe by bolo neuveriteľné

Skvelý úspech neoslavovali, pretože sa ponáhľali na reprezentačný zraz.

14.12.2016 19:00
Juraj Mikuš Foto: ,
Juraj Mikuš.
debata

Kvarteto slovenských hokejových reprezentantov v službách pražskej Sparty Lukáš Cingel, Matúš Gernát, Andrej Kudrna a Juraj Mikuš v utorkovom stretnutí štvrťfinále Ligy majstrov pomohli zdolať švajčiarsky Bern 4:1 (prvý zápas 1:1, pozn.) a postúpili medzi najlepšiu štvoricu.

„Bol to vyrovnaný zápas. Veľmi nám pomohli dva góly v presilových hrách. Podržal nás brankár Pöpperle. V prvej tretine mal súper veľa šancí. Našťastie, nevyužil ich,“ povedal Mikuš. Obranca, ktorý v Prahe pôsobí od sezóny 2012/2013 – prvé dve v drese Leva v Kontinentálnej hokejovej lige – otvoril v 31. min skóre gólom v presilovke.

„V prvej tretine bol Bern lepší, my sme sa nevedeli dostať do tempa. V momente, ako sme sa ujali vedenia 2:1, bol zápas v našej réžii. Prebrali sme iniciatívu a hostí sme do hry veľmi nepúšťali. S pribúdajúcim časom ich odpor upadal,“ ozrejmil odchovanec trenčianskej Dukly. Slovenská enkláva namiesto postupových osláv nabrala smer Bratislava a pripojila sa k národnému tímu. Mikuš je rád, že aj napriek počiatočnému nízkemu záujmu fanúšikov zavítalo do O2 Arény viac ako šesťtisíc divákov.

„Fanúšikovia utvorili skvelú atmosféru. Zdalo sa mi, že prežívali zápas s Bernom viac ako niektoré ligové duely. Boli výborní, bez nich my sa nám hralo ťažšie,“ priznal.

V semifinále sparťania narazia na Växjö – postúpilo cez švajčiarsky Zürich po víťazstve 3:2 (prvý zápas 0:0). Trúfajú si naň? „Všetky švédske tímy sú dobre organizované. V základnej skupine sme vonku zdolali Färjestad (3:2 po predĺžení) a v osemfinále HV 71 Jönköping (5:0). Všetci veríme, že prekonáme aj tretiu švédsku prekážku,“ burcuje 28-ročný bek.

Podľa Mikuša je postup medzi štyroch najlepších veľký úspech. Pred súbojom o finále majú motiváciu navyše.

„Naše výsledky dokazujú, že česká liga má svoju kvalitu. Chceme zabojovať o trofej. Ak by sa nám to podarilo, hralo by sa v Prahe. Zažiť finále Ligy majstrov na domácom ľade by bol neuveriteľný zážitok,“ zamýšľa sa.

A s úsmevom dodáva, že ani v reprezentačnej kabíne nie je núdza o víťaznú náladu. Verí, že vydrží aj po Turnaji štyroch krajín vo švajčiarskom Bieli.

„Pod kapitánom Vladom Draveckým sme ešte neprehrali. Dúfame, že víťaznú sériu natiahneme. Dôležité bude vyhrať prvý zápas s Bielorusmi. Verím, že to zvládneme a zabojujeme v Bieli o víťazstvo,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Mikuš #HC Sparta Praha #Liga majstrov v hokeji