Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Brna ma prilákali vysoké ambície Komety, vraví Miklík

Vysoké ambície hokejistov Komety boli hlavným lákadlom pre slovenského útočníka Michela Miklíka, ktorý prišiel do Brna z Košíc.

24.11.2016 18:24
Michel Miklík Foto:
Michel Miklík.
debata

Tridsaťštyriročný vicemajster sveta z roku 2012 dorazil do juhomoravskej metropoly vo štvrtok po polnoci a ráno uzavrel v novom pôsobisku zmluvu do konca sezóny. Nasledoval prvý tréning a popoludní odchod do Liberca, kde Miklíka čaká v piatok extraligová premiéra.

„Nad ponukou Komety som sa dlho nerozmýšľal. Tím chce hrať o titul, čo je správne a pre mňa lákavé. Všetko sa riešilo cez môjho agenta, bolo to rýchle,“ povedal po tréningu Miklík.

Novinári si naň museli po skončení oficiálnej časti prípravy ešte chvíľu počkať, lebo si s niekoľkými spoluhráčmi ešte zahral hru na jednu bránku. „Nedá sa odísť z rozohraného Baga,“ ospravedlňoval sa Miklík, s ktorým tréneri Komety počítajú v prvej útočnej formácii s Kvapilom a Nečasom miesto zraneného Erata.

Informácie o brnenskom klube čerpal slovenský hokejista z telefonátov s reprezentačným spoluhráčom Marcelom Haščákom. „Posledné dva dni sme si veľa telefonovali. Všetky správy boli pozitívne. Či už o zázemí klubu, jeho chode, spoluhráčoch, fanúšikoch a tiež skvelej atmosfére pri zápasoch. Už sa teším na nedeľňajší zápas v Brne s Chomutovom,“ poznamenala nová posila Komety.

V Košiciach nazbieral Miklík v ôsmich dueloch desať bodov – strelil štyri góly a na šesť nahral. Jeho produktivitu teraz bude Kométa potrebovať, pretože sa dostala do výsledkového útlmu. Už štyri zápasy čaká na trojbodové víťazstvo.

„Budem rád, keď sa mi bude aj teraz dariť. Dôležité ale je, aby tím vyhrával. V tom by som chcel naplniť očakávania,“ vyhlásil Miklík, ktorý je po brankárovi Čiliakovi, obrancoch Kováčikovi, Malecovi, Trškovi a útočníkovi Haščákovi šiestym slovenským hokejistom v kádri Kométy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Miklík #Kometa Brno