Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tybor najskôr ťahal nohy, potom rozhodol

Radoslav Tybor prežil v drese Vítkovíc vydarenú premiéru. V utorkovom stretnutí hokejovej Ligy majstrov si slovenský útočník po prvýkrát obliekol dres ostravského tímu.

09.11.2016 18:00
Radoslav Tybor Foto: ,
Radoslav Tybor.
debata (1)

V českom osemfinálovom derby prestížnej súťaže rozhodol v druhej minúte predĺženia o víťazstve 3:1 a postupe do ďalšej fázy.

„Je to výborný pocit skórovať a rozhodnúť pri premiére v novom tíme. Zďaleka to však nie je len o mne. Celé mužstvo odohralo výborné stretnutie. Liberec predviedol dobrý výkon, bol to vyrovnaný duel. Nedá sa povedať, že to bolo úplne zaslúžené víťazstvo. V predĺžení sme však rozhodli my a postúpili ďalej,“ vraví 26-ročný rodák z Trenčína.

Po prehre v Liberci 0:1 museli Vítkovice pridať a zdolať súpera o dva góly. Čo podľa Tybora rozhodlo o tom, že sa v Ostravar aréne oslavoval postup Východočechov do štvrťfinále? „Bolo tam viacero faktorov. Hrali sme v domácom prostredí, ktoré nás hnalo dopredu. Výborne nám zachytal brankár Dolejš, zneškodnil viacero príležitostí Liberca. V predĺžení troch proti trom je to aj o šťastí. Nakoniec sa priklonilo na našu stranu,“ myslí si.

Divácky atraktívne rozuzlenie so šiestimi korčuliarmi na ľade netrvalo dlho. Po 75 sekundách ho rozlúskol svojím premiérovým gólom v tíme i súťaži Tybor.

„Hráči Liberca boli už veľmi dlho na ľade. V útočnej fáze im puk preskočil cez hokejku, z čoho vznikla brejková situácia. Vypichol som puk, využil svoju rýchlosť a šiel sám na brankára. Strela na vyrážačku vyšla parádne.“

Tybor priznal, že hoci domáci inkasovali minútu a pol pred koncom na 2:1, nezlomilo ich to. „Tréner nás upokojoval, že sa nič nedeje. Nevešali sme hlavy a verili, že uspejeme. Odohrali sme dobrý zápas a v predĺžení išli víťazstvu naproti.“

V dueli sa predstavil v prvej formácii po boku Yana Stastného a Romana Szturca, ktorý strelil dva góly. Do Vítkovíc prišiel počas nedávno skončenej reprezentačnej prestávky z Trenčína. „Bol to trochu rozdiel. Prvú polovicu zápasu som trochu za sebou ťahal nohy a hľadal sa. Pomaly som sa do toho dostával a na konci to už bolo v pohode. Je to o čosi rýchlejšie ako u nás na Slovensku,“ vysvetlil s úsmevom.

Na vítkovickom ľade sa predstavil poltucet slovenských hokejistov. U domácich okrem Tybora aj Karol Sloboda s Michaelom Vandasom. Hostí reprezentovali kapitán Branko Radivojevič, Milan Bartovič a Adam Jánošík.

„Trochu sme si so slovenskými chalanmi pokecali o zápase. Postúpiť mohlo iba jedno mužstvo. Čaká nás Fribourg-Gottéron. Ťažko povedať, čo by naň mohlo platiť. Ešte sme sa o tom nerozprávali, na to je ešte čas. Teraz sa sústreďujeme na zajtrajší ligový súboj v Mladej Boleslavi,“ dodal Tybor.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Radoslav Tybor #HC Vítkovice Steel #Liga majstrov v hokeji