Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bokroš: Naša efektivita je veľmi slabá

Tesné víťazstvo nad domácou reprezentáciou, dve prehry s piatimi inkasovanými gólmi a nenaplnenie víťazných ambícií.

07.11.2016 21:00
Ernest Bokroš Foto: ,
Ernest Bokroš.
debata (1)

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov obsadila na minulotýždňovom turnaji štyroch krajín v nórskom Lillehammeri tretiu priečku. Mladíci vstúpili do turnaja prehrou so Švajčiarskom (2:5), chuť si napravili výhrou nad Nórskom (2:1). Podujatie ukončili debaklom od Nemecka (0:5). S tromi bodmi a skóre 4:11 nebol tréner Ernest Bokroš spokojný, hoci priznal, že skóre neodráža reálnu situáciu na ľade.

„Turnaj nenaplnil naše výsledkové očakávania. Máme veľmi negatívnu bilanciu strelených a inkasovaných gólov, ale hra nebola až taká zlá. Žiaľ, urobili sme niekoľko chýb v defenzíve. Najmä v prvom stretnutí sme darovali súperovi niekoľko prečíslení, z ktorých štyri Švajčiari využili,“ povedal.

V Tipsport Lige strelili jeho zverenci v 13 zápasoch 13 gólov. Slabá efektivita pred bránkou súpera sa potvrdila aj v Nórsku.

„V ofenzíve sme jaloví. Biedna strelecká fazóna z domácich súťaží sa potvrdila aj v Lillehammeri. Naša efektivita je skutočne veľmi slabá. Na rozdiel od súperov, ktorí sú v zakončení pohotovejší a trestajú naše chyby, my nedokážeme skórovať ani napriek solídnym príležitostiam. Na zlepšení pracujeme každý deň v tréningu.“

Bokroš pred turnajom avizoval, že je to posledná príležitosť vyskúšať si hráčov mimo projektu hokejovej dvadsiatky. Ako sa mu pozdávali ich výkony?

„Prišlo šesť chlapcov zo zahraničných líg, traja zo slovenskej extraligy, jeden z KHL. S niektorými sme boli spokojní a plánujeme ich zavolať aj na ďalšie zrazy. Iní nám nezapadajú do koncepcie a je možné, že už ich nebudeme potrebovať,“ vysvetľuje 57-ročný kouč.

Pri slovenskej reprezentácii do 20 rokov pôsobí už šiesty rok, pred dvoma získal so svojimi zverencami na majstrovstvách sveta bronzovú medailu. Bokrošovi je jasné, čo treba do šampionátu v Kanade, ktorý sa tradične koná na prelome roka, zlepšiť.

„Chceme sa pred MS sústrediť na zlepšenie ofenzívnej činnosti. Čo sa týka kondície či organizácie hry, sme na tom veľmi dobre. Plníme si svoje povinnosti, sme dôrazní v oslabeniach. Nedokážeme sa presadiť v hre piatich proti piatim a bohužiaľ ani v presilových hrách. Nemáme v tíme rozdielových hráčov ani elitnú päťku, ktoré by na seba vzala zodpovednosť a rozhodovala zápasy,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ernest Bokroš #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov