Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krueger aj Babcock chvália Tatarovu nebojácnosť

Tomáš Tatar postavou rozhodne nepatrí k veľkým hokejistom, ale výkonmi v drese Európy na Svetovom pohári v kanadskom Toronte ukázal, že sa k nim zaraďuje.

29.09.2016 13:40
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar sa teší z víťazného gólu v predĺžení semifinálového duelu Svetového pohára 2016 proti Švédsku.
debata

„Streliť tri góly v dvoch zápasoch na turnaji najlepších medzi najlepšími je preňho skvelá vizitka,“ skonštatoval tréner Ralph Krueger. Dvadsaťpäťročný 178 cm vysoký útočník Tatar dvoma zásahmi rozhodol o semifinálovom víťazstve Európanov nad Švédmi 3:2 po predĺžení a bol aj jediným úspešným strelcom z ôsmich krajín zostaveného výberu v prvom finále proti Kanaďanom (1:3). „Napriek chýbajúcim fyzickým parametrom sa odvážne tlačí pred bránku a hľadá tam okienka. Z hľadiska svojich prienikových schopností bol jednotkou na našej súpiske. Ľudia si možno myslia, že je to šťastie, ale nie je. Ako Európan sa naučil zakomponovať do svojej hry to, čo je potrebné na úspech v severoamerickom hokeji,“ tvrdí Krueger.

Aj od zakončovateľských schopností krídelníka Detroitu bude závisieť, či si Európa vo štvrtok uchová šancu na zisk trofeje na SP, alebo Kanada už pridá rozhodujúce druhé víťazstvo. „Tlačí sa do bránky. Je šikovný a odhodlaný skórovať. Dobrý hokejista, o čom som sa presvedčil, keď som ho viedol v Detroite. Vyhľadáva situácie, keď sa láme chlieb,“ skonštatoval o Tatarovi tréner Kanady Mike Babcock.

„Hrám s dvoma skvelými hráčmi, Mariánom Hossom a Anžem Kopitarom. Snažím sa pre nich utvoriť čo najviac priestoru. V NHL hrajú dlhé roky, majú na konte Stanleyho poháre, takže v útoku s nimi akceptujem moju rolu. Pred bránkou, okolo nej, tam puk zväčša končieva, preto sa tam snažím nájsť si miesto. V posledných zápasoch sa mi podarili nejaké dorážky a mal som šťastie, že puk skončil v sieti,“ povedal Tomáš Tatar.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Svetový pohár 2016