Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá druhá tretina v podaní Ruska. Mladíkov zo Sev. Ameriky zdolalo 4:3

Štyri góly v rozpätí 6:14 min druhej tretiny stačili ruskej reprezentácii na triumf nad výberom Severnej Ameriky do 23 rokov na Svetovom pohári hokejistov v Toronte Hráči "zbornej" sa po úvodnej prehre na turnaji so Švédmi dokázali zmobilizovať a vrátili sa do hry o postup do semifinále na tomto elitnom podujatí.

20.09.2016 06:50 , aktualizované: 09:47
Auston Matthews Foto: ,
Auston Matthews strieľa na ruského brankára Sergeja Bobrovského.
debata (1)

Zverenci trénera Olega Znaroksa síce prehrávali gólom Austona Matthewsa z prvej dvadsaťminútovky, no v druhej tretine mali veľmi produktívne chvíle a gólmi Vladislava Namestnikova, Nikitu Kučerova, Jevgenija Kuznecova a Vladimira Tarasenka získali vedenie na svoju stranu. V druhej časti ešte skorigoval obranca Morgan Rielly, v tretej severoamerickí mladíci znížili aj na 3:4 presným zásahom Ryana Nugenta-Hopkinsa.

Dôležitým faktorom triumfu Rusov bol výkon brankára Sergeja Bobrovského, ktorý predviedol dovedna 43 úspešných zásahov. Ako kľúčový sa podľa ruských médií javí jeho zákrok pravým betónom v 26. min pri šanci Connora McDavida, ktorý sa ocitol sám pred gólmanom „zbornej“ a puk si z bekhendu prehodil na forhend a nebezpečne vystrelil. Severoamerickému výberu sa v tretej dvadsaťminútovke nepodarilo vyrovnať v poldruhaminútovej presilovke o dvoch korčuliarov, ani v záverečnej power-play kombinovanej s vylúčením Dmitrija Orlova.

„Samozrejme, uvedomovali sme si, že nesmieme prehrať tento zápas. Ak by sa tak stalo, na play-off by sme mohli zabudnúť. V druhom zápase za druhý deň sme predviedli solídnu prostrednú tretinu a dobrú prácu odviedli pri blokovaní striel Telegin aj brankár Bobrovskij. Každý sa obetoval a výsledok sa dostavil,“ skonštatoval na webe podujatia ruský kapitán Alexander Ovečkin.

„Nechali sme im priveľa priestoru,“ mrzí brankára Matta Murrayho, ktorý po štvrtom inkasovanom góle prenechal v 36. miesto Johnovi Gibsonovi. „Väčšinu prvej tretiny a celú tretiu sme mali navrch, odohrali sme dobrý zápas. Keď sme však otvorili hru a dovolili súperovi využiť jeho rýchlosť, vtedy prevzal kontrolu nad duelom,“ poznamenal kapitán severoamerického výberu Connor McDavid. „Musíme zistiť, čo zapríčinilo náš výpadok v druhej tretine. Ako tím sme po prvý raz pôsobili neisto,“ pridal tréner Todd McLellan.

Obaja pondelkoví súperi majú v tabuľke základnej B-skupine po dvoch dueloch dva body zarovno so Švédmi, no „tri korunky“ aj Fíni doteraz absolvovali len jeden zápas. Stretnutie Švédsko – Fínsko je v Toronte na programe v utorok. O deň neskôr si Švédi zmerajú sily aj s výberom Severnej Ameriky do 23 rokov a vo štvrtok Rusko vyzve Fínsko.

Severná Amerika „23“ – Rusko 3:4 (1:0, 1:4, 1:0)

Góly: 6. Matthews (McDavid, Scheifele), 38. Rielly (Nugent-Hopkins, Gaudreau), 44. Nugent-Hopkins (MacKinnon, Parayko) – 30. Namestnikov (Telegin, A. Anisimov), 31. Kučerov (N. Kuľomin), 34. J. Kuznecov (Panarin, Zajcev), 36. Tarasenko (Daciuk, Ovečkin)
Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 19 078 divákov
Severná Amerika „23“: M. Murray (36. Gibson) – S. Jones, R. Murray, Rielly, Trouba, Parayko, Gostisbehere – MacKinnon, Nugent-Hopkins, Drouin – Scheifele, McDavid, Matthews – D. Larkin, Eichel, Gaudreau – Saad, Couturier, Trocheck
Rusko: Bobrovskij – Zajcev, Orlov, Jemelin, A. Markov, Marčenko, D. Kulikov – Tarasenko, Daciuk, Ovečkin – Kučerov, Malkin, N. Kuľomin – Dadonov, Kuznecov, Panarin – Namestnikov, Anisimov, Telegin

**Tabuľka B-skupiny: **
1. Švédsko 1 1 0 0 0 2:1 2  
2. Rusko 2 1 0 0 1 5:5 2  
3. Sev. Amerika „23“ 2 1 0 0 1 7:5 2  
4. Fínsko 1 0 0 0 1 1:4 0  
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár 2016