Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pucher cíti, že ešte nepatrí do starého železa

Hokejista Peter Pucher v auguste oslávil 42. narodeniny a v tíme českého Znojma začal štrnástu sezónu.

16.09.2016 12:00
P. Pucher Foto:
Peter Pucher prežil svoje najlepšie hokejové roky v Znojme.
debata

V piatok nebude chýbať na ľade v drese „Orlov“ v úvodnom zápase nového ročníka EBEL proti Salzburgu. Na hokejový dôchodok šikovný center pôvodom z Prešova stále nemyslí.

„Keď už na spoluhráčoch pobadám, že im prekážam, prestanem ich trápiť svojou prítomnosťou na ľade. Nechcem umelo hnať svoju dlhovekosť. Spoluhráči sú zatiaľ spokojní, a to ma ženie dopredu. Cítim, že ešte nepatrím do starého železa,“ uviedol Peter Pucher v rozhovore pre idnes.cz.

Na podpichnutie, že v jeho veku má väčšina jeho bývalých vrstovníkov z ľadu už po kariére a začala nový život, odpovedal: „Veľa ich zostalo pri hokeji, majú už skôr trénerský pohľad. Ja som do tejto fázy ešte nedošiel, takže neviem, ako to chodí po kariére. Zatiaľ na to nemyslím,“ pokračoval mladší z hokejových bratov Pucherovcov.

Portál idnes.cz pripomína, že Peter Pucher sedí v šatni spoločne s Marekom Györim, s ktorého otcom Arpádom hrával v 90. rokoch 20. storočia v Košiciach. Jeho snom je zahrať si v jednom mužstve s najstarším synom Petrom, ktorý hráva v obrane juniorky v Znojme. „Som rád, že športuje a je v kolektíve. Má pred sebou ešte rok alebo dva medzi juniormi. Dúfam, že sa mu potom podarí dostať medzi mužov a zahráme si spolu. Ak by nás videla spolu hrať moja mama, bolo by to niečo krásne. Ona je veľký hokejový fanúšik,“ dodal Peter Pucher, ktorý Slovensko reprezentoval na siedmich majstrovstvách sveta a ZOH v Nagane 1998. Spolu v reprezentačnom drese odohral 144 zápasov, v ktorých strelil 24 gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #EBEL #Peter Pucher