Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík strelil dva góly. Európania ich však dostali sedem

Tím Európy opäť aj so šesticou slovenských hokejistov v zostave podľahol výberu Severnej Ameriky do 23 rokov aj v druhom prípravnom stretnutí pred Svetovým pohárom 2016.

12.09.2016 08:33
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík pred brankárom výberu NHL do 23 rokov Johnom Gibsonom.
debata (2)

V nedeľu mu v montrealskom Bell Centre nestačili na priaznivý výsledok ani dva góly Mariána Gáboríka z druhej tretiny, zverenci Ralpha Kruegera prehrali 4:7. Hráči zo starého kontinentu vôbec nezachytili úvod stretnutia, mladíci po ôsmich minútach viedli 3:0, dvakrát sa presadil obranca Aaron Ekblad.

Gólový zostrih zo zápasu.

Za stavu 1:4 nahradil Thomasa Greissa v bránke Európy Jaroslav Halák, ale ani on nezastavil rozbehnutého súpera. Do konca prvej tretiny ešte inkasoval aj on z hokejky Johnnyho Gaudreaua a o výsledku zápasu bolo prakticky rozhodnuté.

Gáborík znížil strelou švihom z ľavého kruhu po šikovnej prihrávke Romana Josiho na 2:5 a potom sa presadil aj v závere druhej časti hry. Jeho tím sa v záverečnej tretine dotiahol na rozdiel dvoch gólov a odvolal Haláka. Do prázdnej uzavrel skóre svojím druhým presným zásahom v stretnutí Dylan Larkin.

„Hrali sme s väčším nasadením ako v prvom stretnutí a preukázali sme aj väčšiu trpezlivosť najmä pri riešení situácií v útočnej tretine. Viac sme držali puk a strávili viac času pred bránkou súpera, z čoho pramenili aj naše góly. Výsledok tomu nezodpovedá, ale na tomto musíme stavať,“ povedal podľa oficiálnej stránky wch2016.com tréner Krueger, ktorý troch slovenských útočníkov rozhodil do rôznych útokov, zo Zdena Cháru a Andreja Sekeru utvoril druhú obrannú dvojicu.

V bránke dostal od začiatku príležitosť Švajčiar Greiss, z ôsmich striel štyri skončili za jeho chrbtom. Halák mal 22 úspešných zákrokov, smerovalo na neho 24 striel. „Thomas to mal ťažké. Zopár nešťastne odrazených pukov a bolo zle, ale taký je hokej. Pri góloch bol bezmocný, ale Ralph sa rozhodol pre zmenu a Halák potom už dochytal zápas. Obaja majú svoju kvalitu a na turnaji budú oporami,“ komentoval Greissov krajan, obranca Mark Streit.

V prvom vzájomnom stretnutí Európania nestrelili ani gól, v Québecu prehrali 0:4. Krueger po druhom zápase hľadal najmä pozitíva: „Po zdrvujúcej prvej tretine som začal mať pocit, že sa z nás stáva tím. Na striedačke sme sa viac rozprávali o tom, ako by mali formácie fungovať a čo zmeniť. To je dobré znamenie, ktoré treba rozvíjať.“

Na druhej strane rezonovalo najmä sklamanie zo straty koncentrácie po nadobudnutí jasného vedenia. „Nemôžeme byť spokojní. Viedli sme 5:1. Za takého stavu sa súper ťažko spamätáva, ale oni majú silný tím schopný návratu. Našťastie sme to udržali,“ konštatoval kapitán výberu severoamerických mladíkov Connor McDavid.

Európania si pred turnajom ešte v stredu vo Washingtone zmerajú sily so Švédmi, Severoameričanov čaká v ten istý deň pittsburský duel s Čechmi. Svetový pohár sa v Toronte začne 17. septembra.

Severná Amerika „23“ – Tím Európy 7:4 (5:1, 0:2, 2:1)
Góly: 6. Ekblad (Matthews, Saad), 7. Larkin (Trocheck, R. Murray), 8. Ekblad (MacKinnon), 11. Rielly (Drouin), 16. Gaudreau (Scheifele), 42. Gaudreau (MacKinnon, Parayko), 60. Larkin (Eichel, Parayko) – 9. Bellemare (Vanek), 25. Gáborík (Josi, Bellemare), 40. Gáborík (Nielsen, Zuccarello), 49. Nielsen (Josi, Zuccarello)
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 17 243 divákov
Sev. Amerika „23“: J. Gibson – Ekblad, Rielly, Parayko, Gostisbehere, S. Jones, R. Murray – Eichel, McDavid, Gaudreau – MacKinnon, Nugent-Hopkins, Drouin – Larkin, Matthews, Saad – Scheifele, Trocheck, Couturier.
Tréner: T. McLellan.
Tím Európy: Greiss (od 11. min. Halák) – Seidenberg, Josi, Sekera, Chára, Sbisa, Streit – Zuccarello, Kopitar, Tatar – Bödker, Nielsen, Hossa – Gáborík, Draisaitl, Niederreiter – Bellemare, J. Hansen, Vanek.
Tréner: R. Krueger.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tím Európy #Svetový pohár v hokeji 2016