Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitánom Európy je Kopitar, Chára dostal áčko

V tíme majú veľa skúsených hokejistov, ktorí vedia potiahnuť mužstvo nielen na ľade, ale aj usmerniť v kabíne. Preto bola úloha trénera zmiešaného tímu Európy Ralpha Kruegera pri výbere kapitána ľahká i náročná zároveň.

07.09.2016 16:00
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára na tréningu tímu Európy.
debata

V konkurencii Marka Streita, Dennisa Seidenberga, Fransa Nielsena, Zdena Cháru či Mariána Hossu sa nakoniec rozhodol pre slovinskú hviezdu Anžeho Kopitara. Asistentov mu budú robiť Chára a Streit, skupinu piatich lídrov dopĺňajú Nielsen a Seidenberg.

„Hlavný dôvod, prečo sme si zvolili Anžeho je fakt, že dokonale reprezentuje myšlienku nášho spoločného tímu. Je stále jediný hokejista zo Slovinska v NHL, a aby sa dostal tam, kde je, musel zdolať mnoho prekážok,“ povedal Krueger pre stránku nhl.com.

Kopitar je dlhodobo jedným z lídrov Los Angeles, ktoré už dvakrát priviedol k Stanleyho poháru (2012 a 2014). V júni ho vedenie klubu vymenovalo za nového kapitána. Po minulej sezóne získal dve prestížne ocenenia – Frank J. Selke Trophy pre najlepšie brániaceho útočníka ligy i Lady Byng Memorial Trophy pre hokejového džentlmena.

„To, že budeme mať za kapitána veľkú osobnosť, bolo jasné od začiatku. Išlo len o to, aby sme sa výberom čo najviac priblížili k tomu, na čom je postavený európsky tím. Ide o rozvoj a expandovanie hokeja. Naše mužstvo reprezentuje viac než 200 miliónov ľudí v európskych krajinách, pre ktorých nie je hokej šport číslo jeden. A to je veľmi dôležité,“ vysvetlil skúsený tréner.

„Som nadšený. Okolo mňa sú chlapci, ktorí majú bohaté skúsenosti s nosením céčka na drese v NHL, o to väčšia pocta to pre mňa je. Som presvedčený, že skupina lídrov, ktorú sme vytvorili, mi bude veľmi pomáhať,“ reagoval Kopitar.

Slovensko má v európskom výbere šesťčlenné zastúpenie. Okrem Cháru a Hossu sú v mužstve ešte útočníci Tatar a Gáborík, obranca Sekera a brankár Halák. V základnej A-skupine sa Európania postupne stretnú s USA, Českom a Kanadou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Svetový pohár 2016