Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nórsky majster otestuje slovenského

Vlani im premiéra v hokejovej Lige majstrov (CHL) príliš nevyšla, teraz chcú postúpiť zo skupiny.

18.08.2016 12:00
Banská Bystrica, Nitra Foto: ,
Radosť nitrianskych hráčov.
debata

Po Košiciach, ktoré v utorok doma podľahli Bernu vysoko 3:6, vstúpia do nového ročníka nadnárodnej súťaže aj Nitrania. Vo štvrtok o 19.00 nastúpia na ľade nórskeho majstra Stavanger Oilers. Tretím tímom základnej J-skupiny je Plzeň. Do ďalšej fázy postúpia dve mužstvá.

„Možno je dobre, že začíname vonku. Stavanger však bude veľmi nepríjemný súper. Jeho hráči vynikajúco korčuľujú. Možno ešte lepšie ako mužstvo Skelleftey pred rokom. K tomu forsírujú fyzický hokej. Sú akousi zmesou súperov, ktorých sme mali pred rokom. Ani jedna akcia sa nekončí za bránkou, všetko riešia tlakom do bránky a veľa vsádzajú na prvú tretinu. Chcú to zlomiť pre seba už v úvode, napádajú dvoma hráčmi a idú si pre góly,“ priblížil súpera pre klubovú stránku tréner Andrej Kmeč, ktorý prebral mužstvo po majstrovskej sezóne po Antonínovi Stavjaňovi.

Stavanger sa vlani prebojoval do vyraďovacej fázy, hoci sa mu do cesty postavilo fínske Kuopio a český Třinec. Naopak, Nitrania skončili už po základnej časti, keď v štyroch súbojoch získali jediný bod. Začali sympatickými výkonmi so Skellefteou (2:4 doma a 2:3 po sam. nájazdoch vonku), no Libercu nestratili ani gól a doma dostali nezabudnuteľnú deväťgólovú nakladačku.

„Bude to úplne iný hokej ako v našej lige. Veľmi rýchly. Nemôžeme napádať naivne. Musíme hrať kompaktne piati dopredu i dozadu. Medzinárodný hokej bude pre nás veľká škola. Čaká nás korčuliarsky a fyzicky vyspelý hokej. Je to však výborná príprava pred ligou,“ dodal Kmeč.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #HK Nitra #Stavanger Oilers