Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský si na rozlúčku musí vyberať. Konkurencia je priveľká

Štyridsiatku oslávi na ľade. Jeden z najlepších slovenských obrancov Ľubomír Višňovský sa definitívne rozlúči so svojou bohatou kariérou 11. augusta v deň svojich narodenín v exhibičnom stretnutí Legendy Slovana vs. Zlatí chlapci

07.06.2016 17:40
ľubomír višňovský Foto: ,
Ľubomír Višňovský s rozlúčkovými dresmi.
debata

„Veľmi sa na to teším. Verím, že to bude vydarená akcia pre divákov aj nás hráčov. Zápas bude mať aj charitatívny rozmer. Prostredníctvom občianskeho združenia Ľubomír Višňovský deťom ponúkneme finančnú a materiálnu pomoc mladým hokejistom zo sociálne slabších pomerov. Záujemcovia o podporu nám môžu posielať svoje príbehy,“ vysvetľuje trojnásobný medailista zo seniorských MS.

Dlhoročná opora Slovana s takmer 900 odohranými stretnutiami v NHL predstavila už aj prvé mená pre chystanú exhibíciu. Za Slovan nastúpia v modrých dresoch Kapuš, Hreus, Lipiansky, Rusznyák, Podhradský, Jendek, Voskár či Cíger, v bielom sa zase predstavia Gáborík, Marián Hossa, Šatan, Bondra, Sekera či Stümpel.

„Hráčov postupne oslovujem. Niektorí chalani sa už sami informovali, či ich nominujem, no ešte sa musím rozhodnúť. Mám zapísaných už po šesť pätiek v oboch tímoch, čo je priveľa. No budem rád, keď ostatní prídu aspoň do hľadiska a pozdravia divákov. Azda najťažšie bude prehovoriť Žiguška Pálffyho. Už som ho oslovil, tak dúfam, že nebude akurát niekde na dovolenke a príde,“ usmieva sa Višňovský.

Do jedného z tímov by rád zaradil aj staršieho brata Tibora. „Pozeral som si štatistiky – odohral aj štyri zápasy za reprezentáciu. Vždy to bol môj sen, zahrať si s bratom v jednom tíme, tak to azda vyjde aspoň v poslednom,“ do­dal.

Vstupné na zápas bude v symbolickej hodnote 17 eur, podľa čísla, ktoré Višňovský nosieval na drese. Lístky pre deti sa predávajú za 10 eur. Pred zápasom sa uskutoční aj autogramiáda s vybranými hráčmi.

„Pre obrancov nie sú exhibície žiadna zábava. Nikto nebráni, jazdia na vás štyria na jedného, nemôžete sa hodiť do prihrávky ani hrať naplno. Často potom vyzeráme ako myšky. Teraz sa však chcem poriadne zabaviť. Ešte som sa nerozhodol, v ktorom tíme zápas začnem a v ktorom dohrám. Isté je len to, že naše OZ bude pokračovať aj po tejto akcii,“ prezradil Višňovský.

Bratislavská exhibícia sa uskutoční počas olympiády. Zisťoval si jej hlavný organizátor, či nebude práve v čase zápasu nejaká z veľkých slovenských medailových nádejí v hre o cenný kov? „Ešte nie. Že to celé bude počas olympiády som si uvedomil, keď som chcel pozvať plavca Riša Nagya a on mi vraví, že v tom čase predsa bude v Riu. Ak by sa dialo niečo dôležité, možno by nám to mohli pustiť na kocke. Aspoň by si chalani vydýchli a možno by stihli aj jedno pivo,“ usmeje sa rodák z Topoľčian.

„Keď Ľubo oslavoval tridsiatku, pôsobil som vo Frankfurte a nemohol som prísť. Teraz na 40-ke nemôžem chýbať. Neviem ešte, kde budem hrať, ale pokúsim sa vybaviť si dva dni voľna,“ usmieval sa dlhoročný Višňovského spoluhráč a kamarát Peter Podhradský.

„Veľmi rád prídem. Zažili sme spolu veľa v reprezentácii, Slovane i na sústredeniach vo Vysokých Tatrách. Rád spomínam na Ľubov štart v reprezentácii v roku 1994. Prišiel medzi nás malý neskúsený chlapec, ktorý ešte nosil na prilbe košík. No na modrú prilbu si ho akosi nestihol namontovať a skončilo sa to zlomenými zubami. Tváril sa, že mu nič nie je, ale iste potom v izbe plakal do vankúša,“ zaspomínal si ďalší dlhoročný spoluhráč z národného tímu i Slovana Richard Kapuš. „Jasné, že si to pamätám. Bola to druhá akcia na tréningu dva na jedna, zablokoval som nahrávku, puk sa mi odrazil do tváre a prehltol som štyri zuby. Zasiahlo to aj nervy, tak som cítil všetko, aj studený vzduch, ale aj tak som bol šťastný, že mám sedemnásť a som v reprezentácii,“ dodal Višňovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #rozlúčka #Legendy Slovana