Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemeček nebude kandidovať: Každému sa môžem pozrieť do očí

Igor Nemeček definitívne končí vo funkcii prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), v ktorej pôsobil od júna 2011.

02.06.2016 12:50
Nemeček Foto: ,
Igor Nemeček.
debata (2)

„Po zrelej úvahe a naozaj dôkladnom rozmyslení som sa rozhodol definitívne nekandidovať na post prezidenta na mimoriadnom kongrese SZĽH. Som veľmi rád, že sľub, ktorý som dal verejnosti, médiám a najmä hráčom, ktorí boli v minulom roku po kongrese v bojkote, som splnil. Minulý týždeň sa konala rada SZĽH, ktorá schválila stanovy. Sú moderné a v súlade s novým zákonom o športe. Na ich základe sa môže konať mimoriadny kongres, ktorý som, tak, ako som sľúbil, zvolal na 16. júna. Nebudem kandidovať ani do výkonného výboru. Zväz odovzdám plne funkčný a finančne stabilný novému prezidentovi, aby mohol ďalšie tri roky fungovať tak, ako sme to nastavili,“ uviedol 54-ročný bratislavský rodák Nemeček (nar. 28. augusta 1961), ktorý sa pred piatimi rokmi stal šéfom slovenského hokeja po Jurajovi Širokom.

„Dovolím si tvrdiť, že za posledný rok, ktorý bol veľmi hektický a náročný, pre mňa aj mojich kolegov z výkonného výboru, sme splnili viaceré z úloh, ktoré sme mali. Myslím si, že tie veci, ktoré sme mali naplánované a ešte sa nedokončili, bude nový výkonný výbor s novým prezidentom ďalej rozvíjať. V hokeji som pracoval, dá sa povedať, celý život. Dovolím si tvrdiť, že som odovzdal všetko, čo som mohol. Myslím si, že máme byť na čo hrdí, čo sa v minulých rokoch dosiahlo. Boli roky, keď sa darilo aj nedarilo. Pochopiteľne, každý chce vidieť len tie pozitívne veci, ale nie vždy sa to dá. Môžem sa každému pozrieť do očí s tým, že zväz je v dobrej kondícii a bude takto odovzdaný,“ dodal Igor Nemeček.

Predsedovia a prezidenti SZĽH v ére samostatnosti SR:

  • január 1993 – máj 1997: Ján Mitošinka
  • máj 1997 – september 1997: Viktor Špakovský
  • december 1997 – marec 1998: Dušan Pašek
  • marec 1998 – jún 1998: Ján Stanovský (poverený vedením SZĽH)
  • jún 1998 – jún 2011: Juraj Široký
  • jún 2011 – jún 2016: Igor Nemeček
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Nemeček #SZĽH #kongres SZĽH