Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápis do histórie. Budaj potvrdzuje parádnu formu

Slovenský hokejový brankár Peter Budaj tridsiatimi úspešnými zákrokmi v piatok pri víťazstve klubu Ontario Reign nad Bakersfieldom 4:1 potvrdil svoju vynikajúcu sezónu 2015/2016 v zámorskej farmárskej AHL.

09.04.2016 08:50
Peter Budaj Foto: ,
Peter Budaj.
debata

Tridsaťtriročný rodák z Banskej Bystrice si na svoje konto pripísal v tejto súťaži už 40. triumf v aktuálnom ročníku a nezmazateľne sa zapísal do histórie AHL. Hranicu štyridsiatich víťazstiev totiž za ostatných 50 rokov dosiahol iba on a v sezóne 2004/2005 aj Ryan Miller. Ten si dovedna pripísal 41 triumfov, jeho maximum má Budaj šancu ešte pokoriť. Pred tímom Ontario Reign, ktorý už má dávnejšie istotu prieniku do play off, sú totiž ešte tri stretnutia do konca základnej časti. Referuje o tom vedenie AHL na svojom oficiálnom profile na sociálnych sieťach.

Peter Budaj je lídrom tohtosezónnych brankárskych štatistík v AHL. Na svojom konte má spomedzi všetkých brankárov najväčší počet štartov (58), víťazstiev (40), shutoutov (9), priemer inkasovaných gólov na jeden duel (1,74) aj úspešnosť zákrokov (93,2 %). Bolo by veľkým prekvapením, ak by trofej udeľovanú najlepšiemu brankárovi sezóny (Aldege „Baz“ Bastien Memorial Award) dali niekomu inému.

debata chyba
Viac na túto tému: #AHL #Peter Budaj #Ontario Reign