Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Meldónium neprestáva strašiť. Rusko vymenilo pred MS juniorov celý tím

Týždeň pred začiatkom hokejových majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov v americkom meste Grand Forks vymenili celý ruský reprezentačný tím aj s trénerom Vitalijom Prochorovom.

07.04.2016 09:50
debata (1)

Namiesto nich do USA pocestujú o rok mladší hokejisti vedení koučom Sergejom Golubovičom. „Rozhodnutie padlo po dohode s ministrom športu. Zostava sa zmení a ja na MS nepôjdem,“ povedal Prochorov pre agentúru R-Sport.

Podľa informácií AllHockey.ru mala väčšina ruského tímu do 18 rokov pozitívny dopingový test na meldónium, ktorý Svetová antidopingová agentúra (WADA) zaradila na zoznam zakázaných látok od 1. januára 2016. V drese ruskej „osemnástky“ sa mal predstaviť aj German Rubcov, jedna z najväčších nádejí pred tohtoročným vstupným draftom NHL.

Podľa USA Today malo pozitívny test na meldónium už viac ako 140 športovcov, najväčšou rybou v sieti je tenistka Maria Šarapovová. Dvadsaťosemročná päťnásobná grandslamová šampiónka neprešla dopingovou skúškou počas januárových Australian Open. Pre meldónium došlo údajne aj k zmenám v nominácii mužského curlingového tímu Ruska pred prebiehajúcimi majstrovstvami sveta vo Švajčiarsku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS hokejistov do 18 rokov