Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viedenský si užil Harryho Pottera, Sersenovci New York bez detí

Obaja sa vybrali oddýchnuť si za oceán. Jeden zvolil pohodu na slnečných plážach Floridy, druhý si vychutnával mesto, ktoré nikdy nespí.

22.03.2016 21:00
Marek Viedenský Foto: ,
Slovenský reprezentant Marek Viedenský.
debata

Spoluhráči zo Slovana i slovenskej reprezentácie Marek Viedenský a Michal Sersen využili voľno po vyradení v prvom kole play off Kontinentálnej hokejovej ligy na dovolenku s partnerkami. Aj preto chýbali na minulotýždňovom prvom neoficiálnom kempe národného tímu. Od pondelka však už obaja poctivo zaberajú pod dozorom kouča Zdena Cígera či kondičného trénera Róberta Bereša.

Dvadsaťpäťročného útočníka trošku brzdia zdravotné problémy, ktoré nechce bližšie konkretizovať. Verí však, že mu slnenie a prechádzky na Floride pomohli a v príprave presvedčí, že si zaslúži nomináciu na tretí svetový šampionát za sebou.

„Snažil som sa doliečiť sa, no stále nie som stopercentne fit. Azda ma ťažkosti nebudú obmedzovať v zápasoch a tréningoch. Nechcem sa na nič vyhovárať. Ak to nepôjde a nebudem mať požadovanú výkonnosť, jednoducho ma na majstrovstvá sveta nezoberú,“ tvrdí priamo.

Oddych v Miami a okolí si veľmi pochvaľuje. So snúbenicou Ivanou nachodili veľa kilometrov počas dlhých prechádzok po kopcoch. „Je to príjemnejšie ako behanie. Uvidíme, či mi to pomohlo. Ubytovanie nám vybavil môj bývalý domáci z Kanady ako predsvadobný dar, tak sme to využili. Snažil som sa najmä regenerovať, nerobiť nič náročné,“ prezrádza rodák z Handlovej, ktorého v lete čaká svadba.

Azda najväčší dojem na neho urobila návšteva ateliérov filmového štúdia Universal Studios. „Mám rád Harryho Pottera, tak sme si pozreli, ako to tam celé robili. Paráda,“ dodáva Viedenský. O päť rokov starší Sersen si s manželkou Zuzanou poprezeral magický New York. Navštívili všetky tradičné miesta, ktoré nesmie vynechať žiaden turista, boli sa pozrieť na zápase NHL i basketbalovej NBA.

„Poprezerali sme si všetky známe pamiatky, absolvovali okružný let vrtuľníkom okolo Manhattanu, zabavili sa a oddýchli si. Manželka bola na výlete dohodnutá s našimi známymi už dlhšie, ja som sa pridal na poslednú chvíľu. Vopred totiž nikdy neviem, či budem mať vo vybranom termíne voľno,“ vysvetlil 30-ročný obranca.

Pri porovnaní zápasu NHL a NBA vyzdvihne väčšiu šou, ktorú dokážu organizátori urobiť okolo basketbalového stretnutia, no bližší mu je hokej. „Na hokej i basketbal sme mali lístky na dobré, takmer totožné, miesta. Boli sme dosť blízko k mantinelu či palubovke. V NBA sme videli súboj Brooklynu s Memphisom, síce slabších tímov, ale nerobilo nám to problém. Islanders sme videli v domácom súboji s Floridou. Bohužiaľ, nechytal Jaro Halák,“ dopĺňa Sersen.

Slovenský reprezentant Michal Sersen. Foto: SITA, Ján Viazanička
Michal Sersen Slovenský reprezentant Michal Sersen.

V Amerike nabrali spolu s manželkou nové sily a zároveň si užili takmer týždeň bez detí. „To bolo na celom výlete asi najlepšie,“ rozosmeje sa a dodáva: „Od narodenia mladšieho Tea sme boli po prvý raz niekde sami na viac ako len víkend. Samozrejme, po pár dňoch sme sa už tešili na chalanov, ale obom nám takáto dovolenka veľmi prospela.“

Strieborného medailistu z Helsínk 2012 čaká náročný boj o fleky na MS v Petrohrade. Medzi obrancami sa totiž črtá najväčšia konkurencia.

„Hokej mi už chýbal. Čaká nás dlhá príprava, ale už som to párkrát absolvoval, nemám s tým problém. Samozrejme, lepšie by bolo hrať ešte niekde v play off. Na to, kto sa do prípravy zapojí a kto nie, sa nepozerám. Som rád, že mám opäť šancu zabojovať o MS. Aj vlani bolo z čoho vyberať. Konkurencia je vždy plus. Flek nemá istý nik, azda okrem chalanov z NHL. Bude to medzi nami tvrdý, no rozhodne férový, boj,“ dodáva Sersen.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #HC Slovan Bratislava #Michal Sersen #Marek Viedenský