Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cíger neráta s Kopeckým, do obrany chce Sekeru s Marinčinom

Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger už v utorok popoludní začne s malou skupinou hráčov prípravu na májové majstrovstvá sveta.

15.03.2016 13:04
hokej, reprezentacia, ciger Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger.
debata

Hlavný kouč národného mužstva bude mať k dispozícii poltucet hokejistov Slovana Bratislava, pre ktorý sa klubová sezóna skončila už v závere februára. Doplní ich talentovaný útočník Martin Réway, ktorý naposledy pôsobil vo švajčiarskom Fribourgu. V blízkej budúcnosti by sa k mužstvu mali pridať aj brankár Július Hudáček, obranca Dominik Graňák a útočník Libor Hudáček.

„Komunikujeme tiež s chalanmi z Ameriky, boli by sme radi, keby sa k nám po základnej časti NHL pridal Andrej Sekera, ktorého Edmonton nepostúpi do play-off. Takisto počítame s Martinom Marinčinom, ktorého Toronto je na tom podobne. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia okolo ostatných chalanov,“ povedal kouč Cíger pre utorkové vydanie denníka Šport. Hlavný kouč je v kontakte aj s útočníkom Třinca Vladimírom Draveckým, ktorý absolvoval všetky tohtosezónne turnaje. Záujem má tiež o obrancu Lukáša Kozáka, ktorý sezónu dohrával v Komete Brno. „Rozprávali sme sa aj o Petrovi Trškovi, ktorý bol tiež v Brne,“ prezradil Cíger.

V reprezentácii bude chýbať kapitán tímu SR na ostatných majstrovstvách sveta v Ostrave, útočník Tomáš Kopecký. „Nechceme už volať generáciu starších hráčov, medzi ktorých patrí Tomáš Kopecký. Potrebujeme to oživiť, chceme mladších hokejistov,“ informoval kouč Cíger. Káder jeho tímu budú postupne dopĺňať ďalší hráči, ktorí na klubovej úrovni vypadnú v play off. Dovtedy bude tím dopĺňať operatívne.

„S torzom hráčov sa dá pripravovať, ale aj v jednotlivých situáciách potrebujeme brankára. Pokým nepríde Hudáček, mohli by nám vypomôcť juniori z dvadsiatky. Nechcem volať skúsených chalanov, ktorí potom nebudú mať veľkú šancu sa dostať do nominácie. Radšej dáme šancu mladšej generácii,“ dodal.

Napriek vypadnutiu v play off KHL v tíme Kazane zatiaľ Cíger nemá k dispozícii obrancu Marek Ďalogu. „Mareka trápi zranená noha a v Kazani chcú, aby sa vrátil do Ruska, aj keď vypadli. Teraz je najdôležitejšie, aby sa dal dokopy. Potom ho chceme mať v reprezentácii,“ doplnil hlavný kouč národného mužstva.

Slováci pred začiatkom MS absolvujú v apríli osem prípravných duelov. Dvakrát sa predstavia vo Fínsku, potom doma v Košiciach a Poprade privítajú Rusov, nasledovať budú dva súboje vo Francúzsku a potom v Skalici a Bratislave súboje proti Dánom. Na svetovom šampionáte tím SR nastúpi v základnej B-skupine v Petrohrade postupne proti výberom Maďarska, Francúzska, Nemecka, Bieloruska, Kanady, Fínska a USA.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Cíger