Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamerlík napriek prehre hrdinom Třinca, zariadil postupový bod

Slovenský brankár Peter Hamerlík sa v utorok výraznou mierou pričinil o to, že hokejisti Třinca už majú istotu postupu do predkola play-off na úkor Vítkovíc.

02.03.2016 12:44
Peter Hamerlík Foto: ,
Peter Hamerlík.
debata

V riadnom hracom čase a predĺžení totiž zneškodnil všetkých 46 striel domácej Mladej Boleslavi a získaný bod „oceliarom“ stačil. Třinec napokon prehral po samostatných nájazdoch, ale v šatni sa oslavovalo. „A teraz môžeme zachrániť celú sezónu, ak dosiahneme úspech vo vyraďovacej časti. Celý ročník sa nevyvíjal dobre. Aj keď sa to v poslednom čase zlepšilo, stále máme problémy so strieľaním gólov,“ poznamenal 34-ročný slovenský gólman, ktorý chytá za Třinec od leta 2009. „Striel na mňa smerovalo dosť, bol to náročný zápas po fyzickej aj psychickej stránke,“ pokračoval.

Úradujúcemu vicemajstrovi zahral do karát výsledok z Ostravy, kde domáce Vítkovice podľahli Libercu 5:6, aj keď viedli už 3:0 a ešte štyri minúty pred koncom aj 5:4. V závere však hostia otočili, Vítkovice navyše nepremenili dve trestné strieľania. „Po druhej tretine som zahliadol, že Vítkovice vedú, ale ďalej som to nesledoval. Keby som sa sústredil na iný zápas, nič by som nechytil. Sú veci, ktoré nedokážete ovplyvniť a potom tie, ktoré môžete. A tými je potrebné sa zaoberať. Je to šport a keby to s postupom nevyšlo, bola by to len naša chyba. Nemalo by zmysel nad tým plakať. Osobne nemám rád spoliehanie sa na iných. Samozrejme, sme radi, ako to napokon dopadlo, ale ja som chcel v prvom rade víťazstvo,“ dodal Hamerlík.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Oceláři Třinec #Peter Hamerlík