Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haščák: Po štyroch mesiacoch bez hokeja radosť zdolala únavu

Pästná výmena preňho nedopadla dobre. Odtrhnutý prsný sval znamenal operáciu a štvormesačnú pauzu od hokeja.

18.02.2016 18:46
Marcel Haščák Foto: ,
Marcel Haščák.
debata

Marcel Haščák (29) odohral po dlhej dobe súťažný zápas a hneď bol jeho hviezdou. Strelil dva góly, premenil trestné strieľanie a posledné Karlove Vary priviedol k dvom bodom.

„Bol to pre mňa veľmi špecifický duel. Nehral som veľmi dlho. Dva a pol mesiaca som iba trénoval a súťažné zápasy mi veľmi chýbali. Užil som si to,“ neskrýval spokojnosť vicemajster sveta z Helsínk 2012 s tým, že by si rád obliekol reprezentačný dres aj tento rok.

Necítili ste po štyroch mesiacoch bez súťažného zápasu únavu?
Ani nie, skôr radosť. Unavený som býval v príprave a po operácii, no v stredajšom zápase nie.

Vrátili ste sa po štyroch mesiacoch, hoci sa hovorilo o šiestich. Ako prebiehala rekonvalescencia?
Doktor Ján Grauzel odviedol skvelú prácu. Po operácii som rehabilitoval a postupne sa začal vracať do tréningu. Rodinná pohoda a pokoj mi pomohli, aby som sa vrátil rýchlejšie, ako sa čakalo.

Mladú Boleslav ste zdolali 5:4 po samostatných nájazdoch. Aký to bol zápas?
Pre mňa veľmi špecifický. Nehral som veľmi dlho. Dva a pol mesiaca som iba trénoval a súťažné duely mi veľmi chýbali. Užil som si to.

Prehrávali ste 0:2. Čo odznelo v kabíne?
Museli sme začať hrať, nič iné nám nezostávalo. Som rád, že sme zápas aj napriek dvojgólovému náskoku súpera dotiahli do víťazného konca.

Prekvapil vás?
To ani nie. Bolo to ťažké, hostia rýchlo viedli o dva góly. Musíme zapracovať najmä na tom, aby sme od začiatku zápasu neprehrávali. Keď tím strelí úvodný gól, hrá sa mu jednoduchšie.

Dvakrát ste skórovali. Ako k tomu došlo?
Pri prvom góle som išiel po ľavej strane, vypálil som a brankár nemal šancu. Druhý bol v presilovke. Strieľal som od modrej a pred bránkou bolo veľa hráčov. Brankár toho veľa nevidel. Potom sa nám ešte s Rudolfom Hunom podarilo premeniť nájazdy a vyhrali sme.

Dlho ste absentovali. Čo hovoríte na hru svojho mužstva?
Je ťažké hodnotiť výkony, keď som nebol na ľade. Dôležité je, aby sme pravidelne bodovali, pretože nás čaká ešte veľa dôležitých zápasov.

Aké boli predsezónne ciele?
Prioritou je zotrvanie v najvyššej súťaži.

Sledovali ste Slovakia Cup?
Myslím si, že slovenská reprezentácia hrala veľmi dobre. Je v nej veľa nových a mladých chalanov, ktorí plnia trénerove pokyny. Mňa osobne veľmi potešili.

Čo hovoríte na rukopis trénera Zdena Cígera?
Páči sa mi. Nesústreďuje sa len na bránenie, prízvukuje hráčom, aby hrali svoj hokej. Ide len o to, aby mužstvo korčuľovalo, napádalo a bojovalo na sto percent.

Ak zopakujete podobné výkony, mohli by ste si vypýtať aj reprezentačnú pozvánku…
Robím všetko pre to, aby som sa do reprezentácie dostal. Považujem to za vrchol môjho úsilia. Každým zápasom o ňu bojujem a verím, že sa mi to podarí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Haščák