Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radivojevič: Daň za rekord? Kačica s kapustou a knedľou

V minulej sezóne bojovali o záchranu, v aktuálnej sú lídrami súťaže. Hokejisti Liberca prehrali z ostatných pätnástich duelov len dva. Nedeľňajšie víťazstvo 7:2 v Karlových Varoch malo jednoznačného hrdinu. Branko Radivojevič (35) mal prsty v každom góle svojho tímu. Jeden strelil, na ďalších šesť prihral.

25.01.2016 15:52
Branko Radivojevič Foto: ,
Branko Radivojevič.
debata (1)

Slovenský útočník sa postaral o vyrovnaniu rekordu českej extraligy v počte bodov v jednom zápase. Zároveň stanovil nové maximum v počte gólových prihrávok. „Samozrejme, mám radosť. No treba na to zabudnúť a sústrediť sa na ďalšie zápasy,“ vraví rodák z Piešťan.

Sedem bodov jednom zápase. To sa vám naposledy podarilo hádam ako žiakovi…
Asi áno (smiech). Bol to výnimočný večer s prispením šťastia. Ďakujem najmä spoluhráčom, pretože nie všetky moje prihrávky boli finálne. Som rád, že som to mohol aspoň raz v kariére zažiť. No treba na to zabudnúť a pozerať sa na ďalšie zápasy.

Obohatí váš rekord klubovú kasu?
Pokladník to už vypočítal – musím zaplatiť celému tímu kačicu s kapustou a knedľou. Veľmi rád to však urobím, bude to príjemné posedenie.

Podpichovali vás po zápase spoluhráči?
Samozrejme, to k tomu patrí. No sezóna je v plnom prúde, čaká nás ďalší zápas s Kometou Brno, na ktorý sa chceme zodpovedne pripraviť.

Po dvoch tretinách (Liberec viedol 3:2, pozn.) to v Karlových Varoch na kanonádu nevyzeralo. Čo sa dialo v šatni?
Zopár starších hráčov si vzalo slovo aj bez toho, aby do toho zasiahol tréner. Povedali sme si, že sa nám nedarí predvádzať našu hru a musíme to zmeniť. Posledné zápasy sme to trochu začali flákať, čo sa v Karlových Varoch aj potvrdilo. Boli nám vyrovnaným súperom, pretože sme hrali veľmi zle. Našťastie, počas tretej tretiny sme sa zobudili a to sa odrazilo aj na výsledku.

Minulý rok bojoval Liberec o zachranu, teraz suverénne vedie ligu. Čo sa v tíme zmenilo?
Najväčší rozdiel je v spôsobe trénovania. Prišiel nový ambiciózny tréner Filip Pešán, ktorý priniesol na ľad i mimo neho kanadské návyky. Letná príprava aj tréningy sú jednofázové, čo je počas sezóny vidieť. Necítime únavu, nechýba nám chuť do hry. Máme silu a dá sa povedať, že v každom zápase súpera prekorčuľujeme.

Doma sa vám darí, naposledy ste prehrali 1. novembra. Vrátili sa libereckí diváci na tribúny?
Je pravda, že na začiatku sezóny ich bolo pomenej. No keď sme sa usadili na líderskej pozícii, vrátili sa. Hráme ofenzívny hokej a to musí našich fanúšikov baviť. Verím, že bude vypredané čoraz častejšie.

Máte desaťbodový náskok na čele tabuľky. Cítite tlak, ktorý prislúcha líderskej pozícii?
Je pravda, že v ostatných piatich zápasoch to nebolo ono. Sadli sme si s trénerom a porozprávali sa, pretože keď sa mužstvu darí, tak hráč vyskúša aj to, čo by si v prípade bojov o záchranu nedovolil. Zatiaľ nám to síce vychádza.

Liberec ešte nikdy nezískal ligový titul. Začína sa o ňom v klube hovoriť?
Každé mužstvo by si malo pred sezónou dať za cieľ víťazstvo. Liberec nie je výnimka. Sezónu sme rozbehli dobre, no play off je niečo iné ako základná časť. V ňom rozhodujú rôzne faktory – forma či zranenia. Máme však kvalitné a skúsené mužstvo. Verím, že to zvládneme a prinesieme do Liberca prvý titul v histórii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Branko Radivojevič #HC Bílí Tygři Liberec