Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Třinca Kopecký: Každý zápas teraz bude ako v play-off

Ústrednou postavou piatkového zápasu 27. kola českej hokejovej extraligy medzi Třincom a Chomutovom bol slovenský útočník Tomáš Kopecký.

12.12.2015 16:03 , aktualizované: 16:22
Tomáš Kopecký Foto:
Tomáš Kopecký.
debata

Tridsaťtriročný rodák z Ilavy sa na triumfe domácich 4:3 po samostatných nájazdoch podieľal dvoma gólmi a jednou asistenciou.

Po Kopeckého zásahoch viedol Třinec už 2:0, hostia však tromi gólmi otočili skóre. Pätnásť sekúnd pred koncom tretej tretiny však Tomáš Plíhal vyťažil so spolupráce s Kopeckým a ďalším Slovákom Vladimírom Draveckým a poslal duel do predĺženia. V nájazdoch rozhodol Vladimír Luka.

„Takýto zápas som už dlho nezažil. Som veľmi pyšný na všetkých chlapcov, že sme sa za žiadneho stavu nevzdali. Každý odviedol na ľade maximum. V našom mužstve bola väčšia túžba po víťazstve ako u súpera,“ skonštatoval po stretnutí Kopecký pre oficiálnu stránku „oceliarov“.

Třincu patrí priebežne 10. priečka. Extraligový šampión zo sezóny 2010/2011 tak má čo robiť, aby sa prebojoval do vyraďovacích bojov. „Každý ďalší zápas bude pre nás ako play-off. Bol by som rád, keby bol tento duel akýmsi míľnikom, ktorý nás nakopne dopredu,“ doplnil hráč s dlhoročnými skúsenosťami zo zámorskej NHL.

Bakoš šiel päťkrát v nájazdoch, Čiliaka zakaždým prekonal

Slovenský hokejový útočník Martin Bakoš výraznou mierou prispel k piatkovému triumfu Liberca na ľade Komety Brno 2:1 po samostatných nájazdoch v rámci 27. kola českej hokejovej extraligy. Dvadsaťpäťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi v riadnom hracom čase prihral na gól krajanovi Brankovi Radivojevičovi.

Svoje umenie však naplno rozbalil až počas nájazdovej lotérie. Šťastie skúsil dovedna päťkrát. Kým bol v bránke Komety slovenský gólman Marek Čiliak, zakaždým mu to vyšlo. „Áno. Prvá strela bola pod lapačku, druhýkrát som zvolil bekhend a tretí pokus sa trochu podobal prvému,“ vyhlásil niekdajší hráč Slovana Bratislava pre server isport.cz.

Po treťom Bakošovom pokuse vymenil Čiliaka v domácej bránke Martin Falter, známy aj z pôsobenia v Košiciach či Liptovskom Mikuláši. „Keď došlo k zmene brankára, mohol som skúsiť niečo iné. Falter to urobil dobre. Nechal tam hokejku a neotvoril mi priestor medzi nohami. Neviem však, či Komete zmena brankára prospela. Dva body máme nakoniec aj tak my,“ doplnil s úsmevom slovenský reprezentant, ktorý začiatkom novembra nechýbal vo výbere trénera Zdena Cígera na Nemeckom pohári.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký #HC Oceláři Třinec
Načítavajú sa športové výsledky...