Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réwaya spoznal v Montreale, ráta s ním na stred aj krídlo

Športový riaditeľ klubu Christian Dubé je presvedčený, že slovenský hokejový reprezentant Martin Réway bude vítaným prírastkom v tíme HC Fribourg-Gottéron, s ktorým uzavrel zmluvu do konca sezóny 2015/2016.

18.11.2015 20:43
hokej, reprezentacia, Reway Foto: ,
Slovenský talentovaný hokejista Martin Réway.
debata (3)

„Domnievam sa, že skvele zapadne do ligy aj nášho kvalitného tímu, ktorý sa snaží forsírovať rýchly hokej. Dobre vieme o Martinových ofenzívnych kvalitách. Pochádzam z Kanady a spoznal som ho v Montreale, ktorý ho draftoval pred dvoma rokmi,“ uviedol v stredu podvečer 38-ročný Dubé, ktorý v drese New Yorku Rangers absolvoval v minulosti 33 zápasov v NHL.

Réway prestúpil do Fribourgu z pražskej Sparty v čase, keď mužstvo trápia zranenia Američana Grega Mauldina a Kanaďana Marca-Antoine Pouliota. „Nevieme, kedy nám znova budú k dispozícii. Ide o centra a krídlo a Martin dokáže nastúpiť na oboch týchto postoch, takže ho podľa potreby plánujeme využiť v strede útoku aj na kraji,“ pokračoval Dubé.

Fribourg je spoločne s Zürichom aktuálne na čele najvyššej švajčiarskej súťaže NLA (obaja po 43 bodov), tretí Zug má o dva zápasy a tri body menej. Nad útokom na titul však v klube neuvažujú. „V lige sú viaceré kvalitnejšie tímy. V uplynulej sezóne sme nepostúpili do play-off, pred dvoma rokmi sme boli do finále. Teraz sa zameriavame na pozície od piateho do ôsmeho miesta,“ doplnil Christian Dubé.

Dvadsaťročný Martin Réway odštartoval túto sezónu v pražskej Sparte, v 14 zápasoch pozbieral 15 bodov (5+10), ale v októbri tam pre nespokojnosť s herným vyťažením odmietol ďalej pokračovať a klub ho preradil do prvoligových Benátok nad Jizerou. Neobchádza ho povesť problémového hráča.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #HC Fribourg-Gottéron