Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poriadne nás preverili len Švajčiari, priznal Jaroš

Tri zápasy, tri víťazstvá a dobrý pocit z výkonov tímu. Slovenskí hokejisti do dvadsať rokov zvládli posledný prípravný turnaj pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia na prelome rokov v Helsinkách. Zverenci Ernesta Bokroša si v domácom prostredí v Poprade postupne poradili s Nemeckom (2:1), Švajčiarskom (3:2) aj Nórskom (5:2).

09.11.2015 10:00
Christián Jaroš Foto: ,
Christián Jaroš.
debata

„Súperi neboli až takí kvalitní, akí nás čakajú na svetovom šampionáte. No sme radi, že sme turnaj vyhrali bez straty bodu a strelili aj dosť gólov. Bol to príjemný a užitočný turnaj,“ hodnotí najskúsenejší hráč z aktuálneho kádra Christián Jaroš.

Obranca Luley, ktorý bol súčasťou bronzového tímu na ostatných juniorských MS a do poslednej chvíle bojoval aj o nomináciu na seniorský šampionát v Česku, prispel v sobotu v stretnutí s Nórskom k výhre aj jedným gólom.

„Nóri spoločne s Nemcami neboli až takí silní, no preverili nás aspoň Švajčiari. Tí mali v Poprade dosť dobré mužstvo. V obrane sme hrali vo všetkých zápasoch dobre, aj v útoku to nebolo zlé, no mali sme streliť ešte viac gólov. Nevedeli sme si vytvoriť extra dlhý tlak. Zväčša nasledoval po pätnástich až dvadsiatich sekundách protiútok. V útočnej tretine sme mohli hrať lepšie,“ potvrdil.

Ešte len devätnásťročný odchovanec košického hokeja priznáva, že so spoluhráčmi sa počas turnaja viackrát rozprávali o predošlom úspešnom šampionáte. „Už sa to blíži. O mesiac sa nám začne záverečný kemp. Pomaly sa už na majstrovstvá sveta teším. Na bronz mám krásne spomienky. Bolo by krásne čosi také zopakovať, i keď vieme, že to bude extrémne náročné,“ hovorí Jaroš.

Dobre stavaný bek, ktorého si v ostatnom drafte NHL v piatom kole vybrala Ottawa, sa v predošlej sezóne prepracoval do prvého tímu Luley. V novom ročníku si musel na príležitosť v SHL dlhšie počkať. Sezónu totiž začal na farme v Asplövene v druhej najvyššej švédskej lige.

„Pred dvoma týždňami ma povolali späť do prvého tímu. Odohral som tri zápasy v lige a jeden v Lige majstrov. V prvom stretnutí osemfinále sme prehrali v Tampere 1:2. Mohli sme aj vyhrať, ale ani toto nie je pri systéme súťaže zlý výsledok. Doma môžeme pokojne vyhrať a postúpiť,“ vysvetľuje Jaroš.

V Asplövene dostal väčší priestor na ľade a mohol si na ľade viac dovoliť. „Hrával som dvadsať až dvadsaťdva minút a po príchode do Luley pätnásť až šestnásť, čo je fajn. Dobre vyťažený som bol aj v Poprade. Dostať sa do prvého tímu bolo náročnejšie než pred rokom. Do mužstva pribudli Kanaďan Schira, jeho krajan Mikkelson zo skúsenosťami z NHL, z Bratislavy známy Sigalet či Fín Melart z KHL. Teraz som však dostal šancu, tak verím, že trénera presvedčím a ostanem hore,“ dodáva Jaroš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov #Christián Jaroš