Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haščák má po operácii prsného svalu, môže pauzovať aj pol roka

Slovenský hokejový reprezentant Marcel Haščák v pondelok podstúpil operáciu odtrhnutého prsného svalu.

03.11.2015 14:45
Marcel Haščák Foto: ,
Marcel Haščák.
debata

Dvadsaťosemročného krídelníka teraz čaká dlhá rekonvalescencia, na ľad sa vráti najskôr o štyri mesiace. „Verím, že operácia dopadla dobre. Bohužiaľ, bola tam kompletná ruptúra svalu od úponu a bolo potrebné našiť ho naspäť. V priebehu jedného mesiaca musí mať končatinu fixovanú k telu. Potom začne rehabilitácia. Celková doba konsolidácie je v rozsahu štyroch až šiestich mesiacov,“ uviedol pre športové spravodajstvo RTVS lekár Ján Grauzel.

Popradčan v službách tímu Energie Karlove Vary sa zranil minulú nedeľu v zápase českej extraligy proti Plzni. Paradoxne to nebolo počas hry, ale pri pästnej výmene s Jakubom Jeřábkom. „Veľmi ma to bolelo, ale lekári teraz odviedli super prácu. Chcem sa im za to poďakovať. Som rád, že už to mám za sebou a nemusím sa stresovať. Verím a dúfam, že to dám dokopy skôr, ako predpokladajú lekári,“ povedal po operácii Marcel Haščák.

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 sa ešte pred zákrokom vrátil k inkriminovanému okamihu. "V zápase proti Plzni som nepremenil dve či tri šance za sebou a keďže sme prehrávali, bol som dosť vykoľajený. Keď potom do mňa postrčil jeden protihráč, vrátil som mu to a začali sme sa biť. Obaja sme sa nešťastne podkĺzli a spadol som pod neho. V tom došlo k utrhnutiu svalu. Od prvého okamihu som vedel, že to nebude dobré. Cítil som, že bolesť je intenzívna a niečo sa tam muselo odtrhnúť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Haščák