Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sedemdesiatdvaročný manažér bojuje proti rakovine prácou pre Ottawu

Má 72 rokov, pred šestnástimi mesiacmi mu diagnostikovali rakovinu hrubého čreva, ktorá sa rozšírila do pečene aj pľúc, ale on si zaumienil nevypadnúť z hokejového kolotoča.

29.10.2015 13:38
Bryan Murray Foto: ,
Bryan Murray.
debata

Bryan Murray sa preto v Ottawe naplno venuje práci generálneho manažéra a prezidenta hokejových operácií. Takmer denno-denne ho možno vídať na chodbách, v kancelárii, pri rozhovoroch s trénermi aj hráčmi v Canadian Tire Centre.

„Ukázať sa v práci je veľká zbraň v boji s chorobou,“ citoval bývalého trénera a teraz funkcionára server nhl.com. „Z výsledkov najnovších testov vyplýva, že všetko je pomerne stabilizované. Nerastie to, nezmenšuje sa to, zostáva to rovnaké. Zdá sa, že chemoterapia a ďalšie veci, ktoré podstupujem, minimálne nateraz, zabraňujú ďalšiemu šíreniu.“

Murray má v životopise 1239 odkoučovaných zápasov na lavičkách Washingtonu, Detroitu, Floridy, Anaheimu a Ottawy. Len mávne rukou pri otázke, či sa nezberá do dôchodku. „Vravia mi, že mám ochorenie, ktoré nezmizne. Ak to však vedia na určitý čas stabilizovať, tak niekoľko rokov sa z toho dá vyťažiť. Netuším a snáď ani nechcem vedieť, ako dlho budem ešte nažive. Robím preto, čo sa dá a snažím sa byť aktívny. Domnievam sa, že z mentálnej stránky som na tom dobre, lebo ma napĺňa moja práca, mužstvo, veľa času trávim obklopený mladými ľuďmi. Myslím si, že to všetko sú pozitíva.“

Murray plánuje zotrvať vo funkcii do konca sezóny 2015/2016. Po nej by na základe zmluvy mohol pôsobiť v klube ďalšie roky ako konzultant alebo poradca. Rozhodne o tom jeho zdravotný stav aj predstavy majiteľa Senators Eugena Melnyka a ľudí z vedenia. „Budeme o tom hovoriť, ale dvere by som za sebou úplne nezatváral. Možno moja náplň práce nebude s pribúdajúcim časom rovnaká, ale ak by Eugene a ľudia v klube potrebovali človeka, čo vie byť nápomocný v niektorých oblastiach a nemusí chodiť do práce každý deň, to by ma lákalo,“ dodal Bryan Murray.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ottawa Senators #Bryan Murray
Načítavajú sa športové výsledky...