Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vôbec ma nemrzí, že nemôžem nominovať Réwaya, tvrdí Vůjtek

Bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa na svojej prvej nominačnej tlačovej konferencii s českým národným tímom pred novembrovým turnajom Karjala Cup (5.- 8. 11.) vo Fínsku nevyhol porovnaniam s nedávnou minulosťou.

22.10.2015 20:18
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek.
debata

Svojich súčasných zverencov zatiaľ chváli za ochotu reprezentovať, čo na slovenskej lavičke počas štyroch rokov jeho pôsobenia nebolo vždy pravidlom.

„Zatiaľ nemáme žiadne ospravedlnenia. A pokiaľ viem z minulosti, českí hráči to ani nikdy nemali vo zvyku. Národný dres si vždy vážili. Všetci, s ktorými som zatiaľ hovoril, sa na reprezentáciu tešia,“ cituje Vladimíra Vůjtka server idnes.cz.

Šesťdesiatosem­ročnému odborníkovi médiá podhodili špekuláciu, či by si v tíme želal 20-ročného talentovaného Martina Réwaya, s 15 bodmi momentálne najproduktívnej­šieho hráča najvyššej českej súťaže. Rodák z Prahy reprezentuje Slovensko a na prelome rokov 2014 a 2015 sa výrazne zaslúžil o senzačný bronz slovenských mladíkov na MS do 20 rokov v Kanade.

Na druhej strane Réway je dlhodobo známy aj ako problémový hráč. A napríklad pred tohtoročným svetovým šampionátom v Ostrave prišiel na reprezentačný zraz neskoro bez ospravedlnenia trénerom.

„Mám byť úprimný? Vôbec ma nemrzí, že ho nemôžem nominovať,“ povedal Vůjtek. Nový tréner českej reprezentácie odpovedal aj na otázku, čo hovorí na súčasnú vyhrotenú situáciu v slovenskom hokeji medzi vedením zväzu na jednej strane a niektorými špičkovými hráčmi na strane druhej.

Jej súčasťou je aj bojkot reprezentácie päťdesiatky hokejistov, ktorí nesúhlasia s Igorom Nemečkom ako prezidentom SZĽH. „Myslím si, že je to celkom zbytočný konflikt. Mrzí ma to. Ja som bol na Slovensku štyri roky a bol som veľmi spokojný,“ doplnil Vůjtek.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #česká hokejová reprezentácia