Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Melicherčík: V Lige majstrov sa dá ukázať. Chceme to využiť

V domácej súťaži sa im nedarí - s desiatimi bodmi z deviatich stretnutí im patrí predposledná deviata priečka. V play off Ligy majstrov však hokejisti Košíc v prvom stretnutí šestnásťfinále zdolali švédsku Skellefteu 4:3 a na ľade súpera sa dnes od 17.30 pobijú o postup do 2. kola vyraďovacej časti.

06.10.2015 11:00
Marcel Melicherčík Foto: ,
Marcel Melicherčík.
debata

Zverenci Petra Oremusa potrebujú aspoň remizovať, v prípade prehry o gól bude predĺženie. „Domáci na nás asi od prvej minúty vyletia a pokúsia sa čo najskôr rozhodnúť o svojom postupe,“ naznačuje brankár Košíc Marcel Melicherčík (28).

Aká vládne v mužstve atmosféra pred dôležitou odvetou?
Všetci sa na zápas vo Švédsku tešíme. Uvedomujeme si, že v ňom môžeme len získať. Klub aj jednotlivci. Je super, že hoci hráme slovenskú ligu, prostredníctvom Ligy majstrov sa môžeme ukázať v celej Európe. Ceníme si to. Bolo by skvelé, keby sme šli ďalej. Naša hodnota by tým stúpla.

Čo môže na ľade súpera rozhodnúť?
Domáci tím si istotne uvedomuje svoje kvality a pozíciu favorita. Asi na nás hneď od začiatku vyletí a pokúsi sa čo najskôr rozhodnúť o výsledku. Keby sme čo najdlhšie držali nerozhodný stav, veľmi by nám to pomohlo. Dúfam, že nadviažeme na naše posledné výkony. V Trenčíne nám to síce nepadalo, ale momentálne hráme dobre. Budeme v tom pokračovať a hádam uhráme sympatický výsledok.

Je pre vás príjemná zmena, keď idete do zápasu v pozícii mierneho outsidera?
Áno, ale aj súper sa na nás pripraví veľmi zodpovedne. S Trenčínom sme odohrali trochu podobný zápas. Dukla má skúsené mužstvo s dobrými hráčmi. Bola to pre nás dobrá previerka pred Ligou majstrov. Brali by sme, keby sa zopakoval aj výsledok (smiech). Je to príjemná zmena, keď chce súper hrať hokej a tvoriť, nie je to potom len o dobíjaní súperovej bránky. Kvalitnejšie mužstvo nás núti k lepšiemu výkonu.

Vyhovuje vám, že obom tímom ide o všetko?
Samozrejme, veď o tom je šport. Rozhodujúce zápasy, v ktorých ide obom súperom o veľa, resp. o všetko, sú vždy najlepšie. Každý si ich dlhšie pamätá a motivácia v nich je úplne iná.

V nedeľu ste mali hrať v Skalici, no zápas odložili na neskôr. Potešilo vás to?
Áno. Neviem si ani predstaviť, ako by to vyzeralo. Vo štvrtok sme hrali v Bratislave, v piatok v Trenčíne a keby sme odohrali v nedeľu tretí zápas v priebehu štyroch dní a potom po dlhej ceste hneď v pondelok ráno cestovali do Skelleftey, bolo by to extrémne náročné a pre nás nevhodné.

Počas prípravy na sezónu ste sa zranili. Ste už zdravotne v poriadku a v hernej pohode?
Už je to dobré. Do bránky som sa vrátil v kole pred domácim stretnutím so Skellefteou. Práve duel s Piešťanmi bol pre mňa najťažší a pre mužstvo najmenej vydarený. Nemal som v ňom veľa roboty, ale po dlhšej pauze to bolo náročné aj pri hre na jednu bránku. Už som však odchytal šesť stretnutí, takže sa cítim dobre. Dúfam, že práve teraz v Skelleftee bude naša momentálna forma vrcholiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Marcel Melicherčík #hokejová Liga majstrov #Skelleftea