Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš: Chýba nám garancia volieb

Michal Handzuš, majster sveta z Göteborgu 2002, je hovorca skupiny hokejistov, ktorí odmietajú reprezentovať, kým na budúcoročnom mimoriadnom kongrese SZĽH nedostanú prísľub nových volieb prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja.

01.10.2015 19:00
banská bystrica, handzuš, michal handzuš Foto:
Michal Handzuš v drese Banskej Bystrice.
debata (16)

„Stále nemáme stopercentnú garanciu, že dôjde k novým voľbám,“ tvrdí.

Návrhy spoločného memoranda hráčov a zväzu, ktoré na včerajšej tlačovke predložil šéf zväzu Igor Nemeček, sú takmer totožné. V čom je problém, že ste nedospeli k zhode?
O tom, že zväz vo štvrtok zvolal tlačovú konferenciu, som sa dozvedel z médií. Pozvanie na ňu som nedostal, takže môžem reagovať len sprostredkovane. Jednoducho a zrozumiteľne: problém spočíva v tom, že vo zväzovom texte memoranda chýba stopercentná garancia nových volieb. Hovoríme o nich od začiatku sporu. Preto v takej podobe text nepodpíšem. Naša verzia je jasnejšia.

Prezident zväzu Igor Nemeček tvrdí, že už nemá kam ustúpiť, vo všetkom vyšiel v ústrety, sľúbil aj nové voľby. Nie je za tým niečo iné?
Keď si pozorne prečítate oba návrhy, zistíte, že zväzový jasne nedeklaruje nové voľby. V jeho návrhu sú medzery, že za určitých okolností k nim dôjsť nemusí. Upozornili nás to to právnici, s ktorými spolupracujeme. Iste, stále je možnosť, že dospejeme k dohode. Všetko je otvorené. Opakujem, radšej nech to ešte chvíľu potrvá, no nech je všetko čisté a jasné. Som v kontakte so všetkými hráčmi, ktorí sa podpísali pod vyhlásenie o bojkote, informujem ich o situácii. Aj nám záleží na tom, aby sme sa čo najskôr dohodli.

Neobávate sa, že si proti sebe popudíte verejnosť?
Verím, že verejnosť rozumie nášmu úsiliu o zmenu stanov, aj keď konflikt je už únavný. Aj my sme sklamaní, že k dohode zatiaľ neprišlo.

V jednom bode žiadate, aby sa Igor Nemeček vzdal funkcie s účinnosťou ku dňu konania mimoriadneho kongresu SZĽH. Doteraz ste hovorili, že hráčom nejde o konkrétne osoby, ale o princíp, aby voľby boli demokratické. Neprotirečíte si?
Nie. K tomuto i k ďalším veciam sa vyjadrím na piatkovej tlačovke v Banskej Bystrici. V ten deň mám zápas, do Bratislavy prísť nemôžem.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Igor Nemeček