Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jenčík: Proti Skelleftee by sme radi prelomili streleckú smolu

V Lige majstrov postúpili zo základnej skupiny do play off a verili, že im skúsenosti z náročných medzinárodných súbojov pomôžu aj v domácej súťaži. Štart do nového ročníka Tipsport Ligy ich však zachytil v útlme.

22.09.2015 10:00
Richard Jenčík Foto: ,
Richard Jenčík.
debata

Po vydretej výhre 5:4 po predĺžení nad Žilinou prišli štyri prehry, v ktorých nastrieľali len štyri góly. Teraz majú hokejisti Košíc šancu opäť dvihnúť hlavy v Lige majstrov. V prvom zápase šestnásťfinále play off privítajú dnes o 18.00 švédsku Skellefteu. „Chceme dosiahnuť taký výsledok, aby sme na odvetu do Švédska cestovali so šancou na postup do ďalšieho kola,“ tvrdí jeden z najskúsenejších útočníkov tímu Richard Jenčík (30).

Čo je v súčasnosti najväčší problém mužstva?
Nedávame góly. V dvoch z piatich stretnutí sme nestrelili ani jeden. Tlak si vytvoríme, aj striel je dosť, ale chýba nám agresivita a dôraz pred bránkou. V tomto sa musíme výrazne zlepšiť.

Aký je recept na prelomenie šnúry prehier?
Pokračovať v snahe a tvrdo pracovať. Naša hra nie je taká zlá ako naznačujú výsledky. Aj v nedeľu s Piešťanmi to bolo väčšinou o hre na jednu bránku. No nestrelili sme gól.

Padne vám vhod zmena – play off Ligy majstrov?
Najdôležitejšie je pred súbojom so Skellefteou kvalitne zregenerovať, lebo zápasy nasledujú vo veľmi rýchlom tempe. Doterajšie ligové výsledky hodíme za hlavu a so švédskym súperom dáme do toho všetko, čo v nás je. Pokúsime sa vyhrať. Detailnejšie sa o súperovi budeme baviť až v deň zápasu po rozkorčuľovaní.

Tešíte sa vôbec v aktuálnom rozpoložení na zápas?
Atmosféra nie je ideálna. Tešiť sa však musíme. Je to predsa prestížny zápas a aj v ňom môžeme zlomiť smolu, ktorá nás momentálne sprevádza. Ak ma pamäť neklame, tak osobne som ešte proti švédskemu klubu nehral. Proti tímom azda zo všetkých ostatných európskych hokejových krajín som už nastúpil, no na Švédov si nepamätám. Len z reprezentačnej dvadsiatky. Teraz aspoň na vlastnej koži zažijem, v čom sú prednosti ich hokejovej školy.

Vnímate ako výhodu, že odohráte prvý zápas doma?
Ani nie, aj tak nás potom čaká zápas na ľade súpera. Ak budeme hrať dobre, máme nádej na dobrý výsledok. Chceme dosiahnuť taký, aby sme do Švédska cestovali so šancou na postup do ďalšieho kola.

Cítite veľký tlak po nezvládnutom vstupe do sezóny?
Tlak, samozrejme, cítiť. Zatiaľ však nepadali žiadne pokuty ani hlavy. Verím, že smolu zlomíme, začneme vyhrávať a nebude ani dôvod pristupovať k nejakým sankciám.

V ostatnom súboji s Piešťanmi ste sa ocitli až vo štvrtom útoku. Ako ste to prijali?
Normálne. Veď ani ja sám nie som so svojimi výkonmi spokojný. Kouč dáva väčší priestor hráčom, ktorým to ide a zaslúžia si ho. Verím však, že aj ja sa herne chytím a tímu pomôžem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #hokejová Liga majstrov #Richard Jenčík