Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan potvrdil dobrú formu. Hoci prehral

Od úradujúceho šampióna KHL inkasovali za šesťdesiat minút jediný gól a sériu bez prehry v riadnom hracom čase natiahli na päť zápasov. O štvorzápasovú víťaznú však prišli. V predĺžení.

18.09.2015 15:22
fanúšikovia, Slovan Bratislava Foto: ,
Fanúšikovia počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi HC Slovan Bratislava - SKA Petrohrad.
debata

Hokejisti Slovana podľahli vo štvrtok v prestížnom stretnutí majstrovskému SKA Petrohrad 1:2 v predĺžení. Napriek tomu si však vyslúžili potlesk po prvý raz v sezóne vypredaného hľadiska. Najbližšie sa doma predstavia v sobotu o 17.30 v súboji so Spartakom Moskva.

Barker boduje a užíva si výhry

Zverenci Miloša Říhu hrali zodpovedne v defenzíve, súperovi sa vyrovnali v počte striel (40 – 40) a hoci ich hostia chvíľami zavreli v obrannom pásme, mohli sa spoľahnúť na výborného Michaela Garnetta v bránke.

„Michael odchytal výborný zápas, pomohol nám najmä v oslabeniach, ktorých bolo priveľa. Dostali sme len gól, čo je na takého kvalitného súpera výborné vysvedčenie. Obaja naši brankári zatiaľ chytajú skvele a držia nás v hre o víťazstvá, aj keď sa nám nedarí premieňať šance,“ pochválil Garnetta i Barryho Brusta strelec jediného gólu Cam Barker.

Dvadsaťdeväťročný kanadský obranca je zatiaľ, trošku nečakane, najväčšou ofenzívnou zbraňou Slovana. V siedmich stretnutiach nazbieral už deväť bodov za tri góly a šesť asistencií.

„Vždy som bol ofenzívny obranca, ale takto to určite nepôjde celú sezónu. Základ je odohrať si svoje v obrane a keď k tomu pridám nejaké body, je to len dobre. Zatiaľ sa nám obrancom celkom darí strieľať góly v presilovkách, čo mužstvu pomáha. Tentoraz to nebol práve bežný gól, puk sa odrazil za brankára od zadného mantinelu. Potvrdilo sa však, že treba strieľať,“ poznamenal Barker.

Hoci miluje víťazstvá, tentoraz bral i bod. „Niekedy je ťažké vrátiť sa domov po šnúre stretnutí u súperov. Pre pohodu v kabíne je dôležité, že sme vonku víťazili a poskočili v tabuľke. Pozdáva sa mi forma mužstva i celková atmosféra v tíme. Vlani som so Slovanom vyhral len dva zápasy, teraz je to niečo úplne iné,“ dodal rodák z Winnipegu.

Jeho krajan Garnett sa trošku hneval, že mužstvo zvládlo dvojminútové oslabenie v predĺžení, no i tak duel nakoniec nedotiahlo do samostatných nájazdov. „Keď sme prehrávali, každý chcel aspoň bod. Takto som i trochu sklamaný. Chalani pracovali v defenzíve výborne. Perfektne sme zvládli oslabenia a potvrdili solídnu formu,“ vraví letná posila Slovana.

Ostrieľaný brankár prežíval najťažšie chvíle počas posledných dvoch oslabení – v závere tretej tretiny a v predĺžení. „Pri dvojminútovej hre troch proti štyrom sa cítim, akoby som dve minúty v kuse šprintoval. Enormná záťaž. Siahate na dno síl. Našťastie energiu aj motiváciu nám dodávajú diváci,“ poznamenal 32-ročný Kanaďan.

Petráš si splnil ďalší sen

Premiéru v drese Slovana si proti SKA odbil Samuel Petráš mladší, syn dlhoročného kustóda Slovana i slovenskej reprezentácie. Trochu neplánovane – v zostave totiž na poslednú chvíľu vymenil zraneného Dávida Skokana.

„Bolo to trošku hektické. Volali mi len dvadsať minút pred rozcvičkou. Obliekol som sa a utekal na štadión. Ešte že to mám blízko, stihol som aj rozkorčuľovanie. Aj som si to užil, no najmä som sa sústreďoval na hokej. Aby som nič nepokazil. S otcom som sa pred zápasom nestihol ani porozprávať. Určite to prežíval, no nedal na sebe nič znať,“ prezradil s veľkým úsmevom na tvári.

Člen bronzovej juniorskej reprezentácie z prelomu rokov mohol zažiariť už pri prvom dotyku s pukom, keď vystrelil na Ježova. „Budem si to vyčítať. Mieril som hore, ale brankár tam ostal. Dúfam, že ďalšie šance využijem. Na tento moment som čakal celý život. Som slovanista odmalička a vždy som túžil zahrať si za mužov. Prvý štart ma povzbudí. Chcem v Slovane ostať, hoci mám dvojcestnú zmluvu a mohol by som hrať aj za Piešťany,“ vravel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #SKA Petrohrad
Načítavajú sa športové výsledky...