Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Na ťahu sú hráči

Bojkot reprezentácie od elitných slovenských hokejistov je zažehnaný. Ešte nie definitívne - treba doladiť posledný detail - ale na budúci týždeň v pondelok by sa tak malo stať. Tréner môže začať pracovať a hokejisti sa plne sústreďovať na hokej.

17.09.2015 20:00
Handzuš, Nemeček, Cíger Foto: ,
Michal Handzuš (vľavo), Igor Nemeček a Zdeno Cíger rokujú o zmenách v slovenskom hokeji.
debata (5)

Vedenie hokejového zväzu v stredu potvrdilo, že na nátlak hráčov zmení stanovy súvisiace s voľbou prezidenta SZĽH. Azda jediný detail, ktorý sa dal vyhláseniu výkonného výboru vyčítať, si podľa očakávania všimli aj hráči v zastúpení Michala Handzuša.

Požadujú písomnú záruku, aby sa po Rade SZĽH, na ktorej by malo prísť k zmene stanov, uskutočnil aj mimoriadny kongres s novými voľbami. Zvolať ho podľa prezidenta Igora Nemečka môže výkonný výbor, samotná Rada alebo členovia nadpolovičnou väčšinou.

Aj tento – veľmi podstatný – detail by mali obe strany vyriešiť a v pondelok podpísať spoločné memorandum. Po ňom bude bojkot definitívne zažehnaný.

Hokejisti dosiahli, čo chceli. Nové voľby – uskutočniť by sa mali na budúci rok v lete – budú nielen podľa stanov, ale zároveň fér. Rozhodovať o novom prezidentovi i orgánoch SZĽH budú už len hokejové kluby.

Práve preto je teraz rad na hokejistoch. Róbert Švehla im pripomenul, že keď teraz tlačia na zmeny, tak by mali neskôr tlačiť aj sami na seba. Hovoril o ochote reprezentovať na prípravných turnajoch. Tá mnohým slovenským hráčom v predošlých sezónach chýbala.

Signatári hráčskeho vyhlásenia v posledných týždňoch ukázali, že im záleží na slovenskom hokeji, jeho čistote. O dva mesiace to môžu mnohí z nich potvrdiť aj prijatím pozvánok na Nemecký pohár. Aby Zdeno Cíger nemusel zopakovať slová Vladimíra Vůjteka, že Slováci sú najviac unavení hráči v Európe.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Cíger