Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Janus žiaril v LM. V Litvínove berú len víťazstvá

Za úspešné vystúpenie v Lige majstrov sa odmenil nákupmi v Drážďanoch. "Boli zápchy a polovicu dňa som strávil v aute. Nabudúce pôjdem radšej do Prahy," smeje sa Jaroslav Janus.

07.09.2015 19:30
Jaroslav Janus Foto:
Slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus.
debata

Slovenský brankár českého Litvínova je po základnej časti nadnárodnej hokejovej súťaže piaty najlepší v úspešnosti zákrokov (96,84 %). Nastúpil na tri víťazné zápasy, v ktorých inkasoval dokopy tri góly.

Úradujúci český majster s 11 bodmi zo štyroch stretnutí s prehľadom vyhral základnú F-skupinu, keď dvakrát zdolal francúzske Grenoble a v oboch súbojoch si poradil aj s fínskym Espoom (v nedeľňajšom záverečnom súboji zvíťazil Litvínov doma 3:2 po predĺžení).

„Nie vo všetkých stretnutiach sme boli lepší, ale keď sme to najviac potrebovali, zapli sme. Espoo bolo náročnejší súper so zohratými individualitami. No aj francúzsky tím bol kvalitný a potvrdil, že v súčasnosti hrajú šikovní hokejisti aj v súťažiach, s ktorými sa v minulosti vôbec nepočítalo,“ tvrdí 25-ročný rodák z Prešova.

V Litvínove sa Lige majstrov doteraz nepripisovala priveľmi veľká dôležitosť, ale postup do vyraďovacej fázy všetkých potešil. „Vďaka zápasom v Lige majstrov budeme mať pestrejšiu sezónu. Radi by sme postúpili čo najďalej,“ hovorí Janus a k vlastným výkonom dodáva: „Stále si ešte zvykám na tunajšie prostredie. V klube máme výborného trénera brankárov Zdeňka Orcta. S výsledkami aj vlastnými výkonmi zatiaľ môžem byť spokojný. Zvýšili mi sebavedomie. Darilo sa mi a do ligy, ktorá začína v piatok, by som mal vstúpiť v pozícii klubovej jednotky.“ V meste sú fanúšikovia nabažení minulosezónnym titulom. Preto budú Litvínovčania od začiatku nového ročníka pod veľkým tlakom.

„Vedenie nám ešte cieľ nestanovilo, ale je jasné, že musíme vyhrávať. Fanúšikovia si na víťazstvá zvykli. Každý sa bude chcieť proti nám ukázať, ale to je zároveň motivácia pre nás. Dôležité bude, preniesť do extraligy výkony z Ligy majstrov a natrénované. Základom je určite spraviť play off. Od toho sa odvíjajú ďalšie ciele,“ naznačuje bývalá opora Slovana v KHL.

Počas vlaňajšej sezóny prešiel Janus z Bratislavy do Sparty Praha. V českej lige sa mu nedarilo podľa predstáv, no napriek tomu v súťaži ostal. Dokonca sa presunul do majstrovského Litvínova. „Už som sa zabýval. No nie priamo v Litvínove, ktorý je predsa len menšie mesto, ale v 12 kilometrov vzdialenom Moste. Tam mám prenajatý pekný byt s dobrým výhľadom,“ prezradil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Janus #hokejová Liga majstrov #HC Verva Litvínov