Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na góloch majú podiel spoluhráči aj Dávidkove plienky

K postupu Košíc do play off hokejovej Ligy majstrov prispel piatimi gólmi v štyroch zápasoch. Aj vo štvrtok pri výhre 2:1 po samostatných nájazdoch nad Klagenfurtom bol hlavným hrdinom slovenského majstra.

04.09.2015 16:00
Jiří Bicek, HC Košice
Slovenský útočník Košíc Jiří Bicek.
debata

Skúsený útočník Jiří Bicek (36) strelil gól domácich a premenil aj rozhodujúci nájazd. „Víťazstvo sa nerodilo ľahko, no hrali sme presne to, čo sme si povedali. Chceli sme získať tri body, ale zároveň sme vedeli, že aj dva nám budú stačiť na postup. Zápas bol vyrovnaný, nám výborne zachytal Dominik Riečický. Rozhodli až nájazdy, ale hlavné je, že sme postúpili. Je to výborná správa pre nás hráčov, klub i fanúšikov,“ tvrdí víťaz Stanleyho pohára z roku 2003 v drese New Jersey.

Padol celému mužstvu kameň zo srdca?
Od začiatku letnej prípravy sme mali jednoznačný cieľ – postúpiť zo skupiny. Sme radi, že sa to podarilo. Mníchov a Klagenfurt neboli ľahkí súperi, hoci mnohí nemeckú DEL a rakúsku EBEL podceňujú. V oboch súťažiach je však dosť financií a mužstvá si môžu kúpiť kvalitných hráčov. Ligy idú vďaka tomu hore. Mníchov, s ktorým sme oba zápasy prehrali, hral vynikajúci hokej. Aj Klagenfurt mal v kádri dobrých hráčov – domácich doplnených o Švédov, Kanaďanov, Američanov a fínskeho brankára, s ktorým som v minulosti vyhral titul vo fínskej lige.

Čím to je, že sa vám tak strelecky darí?
Som rád, že mi to tam padá a gólmi pomáham mužstvu. No musím priznať, že na každom z mojich gólov mala zásluhu celá päťka. Dostal som od chlapcov pekné nahrávky. Hokej je tímový šport, takže vyhrávame všetci spolu. Tréneri Oremus so Šimíčkom nás dali s Jakubom Sujom a Markom Bartánusom dohromady hneď po svojom príchode v januári. Vhodne sa na ľade dopĺňame a komunikujeme. Darí sa nám a padajú aj góly, z čoho máme veľkú radosť.

Krátko po zisku ostatného titulu ste sa stali po prvý raz otcom. Má syn Dávid vplyv na vašu streleckú potenciu?
Góly mi začali padať už predtým, v play off. No nejaký podiel na mojej terajšej bilancii asi majú plienky (smiech). Najmä, keď si ich prehadzujem z jednej do druhej ruky. Dávidko je zlatý, veľmi sa z neho tešíme. Roky predsa pomaly bežia a každý si chce založiť rodinu. Veď preto tu na svete sme. Rýchlejšie pri malom zabudnem na nešťastnú prehru a preorientujem sa na milé domáce povinnosti.

Myslíte už aj na štart domácej súťaže?
Do štvrtka sme mysleli len na Ligu majstrov. Pripravovali sa na súperov a robili všetko pre postup do play off. Do ligy vstúpime najbližší piatok, takže od pondelka myslíme zase len na ňu. Zápasy v Lige majstrov nám dali veľa. Musíme pokračovať aj v domácej súťaži na rovnakej hernej úrovni, ako doteraz. Prvé dva zápasy odohráme doma, treba to využiť a získať šesť bodov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #hokejová Liga majstrov #Jiří Bicek