Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bokroš nepresvedčil všetkých, aby ostali doma

Zahrajú si v extralige i prvej lige a po prvý raz sa v rámci projektu predstavia dvojčatá. V extraligovej dvadsiatke sa k bronzovému medailistovi z juniorských MS v Kanade Matúšovi Sukeľovi pridá aj jeho dvojča Jakub.

02.09.2015 20:24
Ernest Bokroš Foto:
Ernest Bokroš.
debata

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov vstúpi o týždeň pod tradičným názvom HK Orange 20 súbojom so Skalicou už do svojej deviatej extraligovej sezóny. K dvadsiatim súbojom v najvyššej domácej súťaži jej pribudlo dvanásť stretnutí na ľade prvoligistov, čo tréner Ernest Bokroš veľmi víta.

„Vzišlo to z nášho podnetu. Chceli sme v rámci prípravy na juniorský šampionát odohrať čo najviac stretnutí. Keď sa reprezentačná osemnástka presunula do juniorskej ligy, využili sme to, oslovili prvoligové kluby a tie nám vyšli v ústrety. Za súboje v extralige sme veľmi vďační, ale chýbala nám väčšia herná prax, keď sme niekedy na zápas čakali aj týždeň. Takto odohráme spolu s prípravnými zápasmi až 49 stretnutí, čo je výborná porcia,“ vysvetľuje skúsený tréner.

„Veríme, že týmto krokom pomôžeme aj k zviditeľneniu prvej ligy. Očakávam, že sa na nás ľudia prídu pozrieť vo väčšom počte,“ doplnil manažér tímu Roman Ulehla.

Domáce súboje odohrajú dvadsiatkári na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu. Začínať sa budú o 17.30 a vstupné je dve eurá. Bokroš má v aktuálnom kádri dvoch brankárov (David Hrenák má len sedemnásť rokov a môže nastúpiť aj na MS osemnásťročných), deväť obrancov a trinásť útočníkov. Štvorica Matúš Sukeľ, Lukáš Hrušík, Dominik Briestenský a Peter Galis má skúsenosti z projektu aj z vlaňajška.

„Pracujeme ešte tvrdšie ako vlani. Chceme sa totiž čo najlepšie pripraviť na sezónu a najmä majstrovstvá sveta,“ prezrádza Matúš Sukeľ, ktorý hral aj na úspešnom šampionáte. S bratom Jakubom sa v reprezentačnom tíme stretne po prvý raz od výberu do sedemnásť rokov. „Obaja sa na to tešíme. Mne dali veľa úspešné majstrovstvá sveta. Verím, že to teraz v extralige zužitkujem a budem lídrom mužstva,“ dodal.

Okrem hráčov v projekte sú v hľadáčiku trénera viacerí hráči v zahraničí. Reprezentačný výber by sa mal spoliehať najmä na silu v bránke (Tomek a Húska v zámorí) či obrane (Černák, Jaroš, Maier a Romančík v zahraničných súťažiach), menej výrazné osobnosti ako vlani bude mať v útoku.

„Z útočníkov v zahraničných súťažiach spĺňajú požiadavky len traja-štyria, takže v projekte musíme pripraviť tri útoky. Trochu ma mrzí, že sa nám napriek úspechu na ostatných MS nepodarilo udržať doma všetkých hráčov, ktorých sme chceli. Nešlo o Jaroša, Černáka, Tomeka či Bondru, ale skôr o hráčov, ktorí zamierili do českých junioriek. Je otázne, či budú v decembri na tom lepšie ako hráči od nás. Piatich sme však prehovorili, aby ostali,“ prezradil Bokroš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Orange 20 #Ernest Bokroš