Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmeníme aj stanovy, sľubuje Nemeček

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) už v septembri predstaví zásadné zmeny vo fungovaní organizácie a otvorí diskusiu o nových projektoch na podporu odvetvia.

21.08.2015 09:38
Igor Nemeček Foto: ,
Igor Nemeček vhadzuje do urny hlasovací lístok pri voľbe prezidenta SZĽH.
debata

Výkonný výbor SZĽH príde aj s iniciatívou na zmenu stanov, ktoré upravujú spôsob hlasovania pri voľbe prezidenta zväzu. Oznámil to prezident SZĽH Igor Nemeček s podotknutím, že uplynulé týždne sa výkonný výbor zaoberal najmä otázkou vedenia reprezentácie Slovenska. Ako je známe, trénerom národného tímu sa stal Zdeno Cíger, generálnym manažérom mužstva Róbert Švehla.

„Úloha číslo jeden je splnená – máme hviezdne vedenie hokejovej reprezentácie a ideme v práci ďalej,“ vyhlásil Nemeček a dodal, že teraz prichádza obdobie zmien a iniciácie nových projektov na podporu slovenského hokeja.

„Zmeny stanov sú v pláne už dávno a budú ich musieť robiť aj iné športové zväzy, pretože všetci predpokladáme, že nový zákon o športe bude schválený. Ale pokiaľ ide o zmeny našich stanov ohľadom spôsobu hlasovania pri voľbe prezidenta, môžem za seba aj celý výkonný výbor SZĽH vyhlásiť, že k tejto zmene dôjde bez ohľadu na zákon o športe. A aj ku mnohým iným, možno oveľa dôležitejším,“ povedal Igor Nemeček.

Podľa šéfa slovenského hokeja budú kľúčové najmä projekty smerujúce ku akcelerácii výstavby nových ľadových plôch, rekonštrukcii zimných štadiónov, zefektívneniu práce s deťmi a mládežou a zásadným zmenám v marketingovej a komunikačnej politike hokejového hnutia.

„Som si absolútne istý, že hokejová verejnosť vrátane niektorých bývalých a súčasných reprezentantov bude s týmito zmenami maximálne spokojná. Pripravujeme ich veľmi poctivo a detailne. A čo je najdôležitejšie, chceme a budeme ich široko diskutovať s každým, kto bude mať odhodlanie a chuť do diskusie ísť,“ doplnil Nemeček.

debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Nemeček #SZĽH