Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lašák plánuje skončiť až po štyridsiatke

Skúseného slovenského hokejového brankára Jána Lašáka čaká ďalšia sezóna v českej extralige, pôsobiť v nej bude opäť v Liberci, rovnako ako v tej predchádzajúcej.

23.07.2015 16:40
Ján Lašák Foto:
Slovenský brankár Ján Lašák.
debata

Tridsaťšesťročný Zvolenčan sa už zapojil do spoločnej prípravy mužstva spod Ještědu na ľade, doteraz trénoval individuálne. „Aj v 36 rokoch sa musím učiť veľa nových cvikov, pretože trend sa mení a ja sa mu musím prispôsobiť, ak chcem byť úspešný. Brankárska veda je poriadne zložitá,“ povedal Lašák pre iDnes.cz o príprave so špecialistom pre hokejových gólmanov.

Prestávku medzi sezónami si obľúbený brankár vyplnil obľúbenou jazdou na motorke, či spolukomentoval zápasy na májových majstrovstvách v Česku. „Teraz ide všetko bokom, venujem sa len klubovým povinnostiam. V Liberci máme také podmienky, že sa nemožno na nič vyhovárať. Musíme byť úspešní,“ poznamenal Lašák. „Spolukomentovaniu som prispôsobil celú prípravu a trénovať som začal o tri týždne skôr. Slovenskí fanúšikovia vytvorili v Ostrave skvelú atmosféru. Škoda, že sme nehrali viac duelov, ale aj tak som si to užil,“ pokračoval majster sveta z Göteborgu na margo spolupráce s televíziou.

Ján Lašák má 36 rokov, medzi seniormi chytá už takmer dve dekády, no ukončiť hokejovú kariéru sa ešte nechystá. „Komentovanie ma veľmi bavilo a možno som si tým otvoril dvere do ďalšej kariéry. To však bude tak o päť rokov,“ doplnil skúsený gólman.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Lašák #Česká Tipsport extraliga #HC Bílí Tygři Liberec