Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Galavečer Hokejista roka nebude. Pre bojkot hviezd

Slávnostný večer Hokejista roka sa v auguste neuskutoční. Rozhodol o tom výkonný výbor SZĽH na základe zistenia, že viacerí laureáti ocenení neplánujú na galavečer prísť.

10.07.2015 09:41
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík s trofejou pre najlepšieho hokejistu Slovenska za rok 2014.
debata (108)

Slávnosť sa pôvodne plánovala na sobotu 1. augusta. Informuje o tom zväzový web.

Finančné prostriedky, ktoré mali vynaložiť na prípravu podujatia, rozdelia medzi mládež v hokejových kluboch. "Toto rozhodovanie nebolo ľahké, ale chceme hokej spájať a nie rozdeľovať. Pokiaľ niektorí hráči verejne deklarujú, že na slávnosť neprídu, rešpektujeme to. Je to ich rozhodnutie. Ľúto nám je predovšetkým fanúšikov, najmä pre ktorých mal byť tento galavečer. Rozhodli sme sa financie rozdeliť mládežníckym klubom. Ocenenia, samozrejme, víťazom doručíme,“ povedal na zväzovom webe generálny sekretár SZĽH Róbert Pukalovič a dodal, že rozhodnutie výboru bolo jednomyseľné.

Viacerí hráči sa rozhodli bojkotovať vyhlásenie prestížnej domácej ankety, keďže sa im nepáči rozhodnutie v prezidentských voľbách na nedávnom kongrese Slovenského zväzu ľadového hokeja. Delegáti potvrdili vo funkcii Igora Nemečka a nezvolili Richarda Lintnera. „Výkonný výbor vyjadril presvedčenie, že hráči pochopia, že zväz je tu pre hokej a hokejistov a nie proti nim,“ uvádza sa na zväzovom webe.

"Robím v hokeji a pre hokej už 16 rokov a každému – vrátane všetkých hokejových reprezentantov sa môžem pokojne pozrieť do očí. Mrzí ma to, čo sa teraz deje, nerozumiem tomu, ale verím, že tieto emócie, ktoré naozaj nikomu a v ničom nepomáhajú, skončia,“ povedal prezident SZĽH Igor Nemeček. Dodal, že denne cíti podporu väčšiny slovenskej hokejovej verejnosti aj medzinárodných kolegov.

108 debata chyba
Viac na túto tému: #Hokejista roka 2015