Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švehla: S prehrou by sa mali Lintnerovci zmieriť

Pred dvanástimi rokmi oslavovali spoločne bronz z hokejových majstrovstiev sveta. V súčasnosti stoja na opačných stranách barikády. Róbert Švehla verzus Richard Lintner.

08.07.2015 09:00
Švehla, Koval, Nemeček Foto: ,
Na zasadnutí kongresu SZĽH zľava: Róbert Švehla, Juraj Koval a Igor Nemeček.
debata (41)

Pár dní po voľbách nového prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorým sa stal Igor Nemeček, sa rozpútala menšia hokejová revolúcia. Dvadsaťsedem špičkových slovenských hokejistov sa podpísalo pod stanovisko, v ktorom sa zaviazali vytvárať tlak na súčasné vedenie zväzu.

Na zozname sú aj siedmi hráči – Ján Lašák, Ľubomír Višňovský, Radoslav Suchý, Richard Zedník, Ladislav Nagy, Jozef Stümpel, Branko Radivojevič, ktorí v roku 2003 získali spolu s Róbertom Švehlom či Petrom Bondrom vo Fínsku bronzové medaily.

„Vnímam to veľmi osobne, keďže som s viacerými hrával a dobre ich poznám. Žiadna prehra nie je príjemná, ale mali by sa s ňou zmieriť a stiahnuť sa. Mali by sa pripravovať na ďalšiu sezónu a novému výkonnému výboru dať pokoj a priestor na systematickú prácu. Ich konanie ma prekvapilo, ale od utorka som na dovolenke v Chorvátsku a nemal som sa s nimi kedy spojiť,“ tvrdí Švehla.

Poprední slovenskí hokejisti sa rozhodli bojkotovať tradičnú anketu Hokejista roka. „Je to ich právo a slobodná voľba. S tým nič neurobíme,“ dodal. Väčším strašiakom pre slovenský hokej je skutočnosť, že niektorí hráči uvažujú nad ignorovaním reprezentačné­ho dresu.

„Nemyslím si, že odmietnu reprezentovať. Pre každého hokejistu by to mala byť česť. Viacerým hokejistom, ktorí sú tam podpísaní, práve reprezentácia pomohla a otvorila dvere do lepších súťaží či kvalitnejších klubov. Nepredpokladám, že to zájde až takto ďaleko,“ povedal staronový člen výkonného výboru, ktorý má na starosti reprezentačný úsek.

Hokejistov a podporovateľov Richarda Lintnera trápi najmä fakt, že hlasovať o kandidátoch mohli funkcionári zväzu, členovia zväzových komisií a dokonca aj kandidujúci prezident.

„Stanovy sú platné už niekoľko rokov a nevidím dôvod, prečo by sa mali zrazu meniť. Môžeme sa o tom rozprávať, ale treba si sadnúť za stôl a otvoriť diskusiu. Richard Lintner ma hneď od začiatku vylúčil z čohokoľvek, nemienil sa so mnou baviť a ja som nemal potrebu mu na niečo odpovedať, keďže sa nič nepýtal,“ konštatoval 46-ročný bývalý obranca.

Rodáka z Martina najviac mrzia zbytočné ataky po voľbách. „Vždy som si myslel, že práve hokejisti, najmä tí, ktorí pôsobili v zahraničí, dokážu prehrať so cťou. Veď v budúcnosti príde ďalší duel a môžu ho vyhrať. Toto z ich strany nie je férové. Richard mal slogan: Spolu pre hokej, ale v súčasnosti je to trieštenie, ktoré neprospieva slovenskému hokeju. Verím, že tieto ataky sa čoskoro skončia a situácia sa upokojí. Bude to prospešné pre obe strany,“ uzavrel Švehla.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Róbert Švehla