Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kandidáti na hokejového šéfa si funkciu neponúknu

V niečom sa zhodli, niektoré veci v slovenskom hokeji vnímajú inak. Najviac sa líšia v smerovaní do budúcnosti.

21.06.2015 18:48
Richard Lintner Foto: ,
Richard Lintner.
debata

Igor Nemeček a Richard Lintner, dvaja kandidáti na prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja, v nedeľňajšej popoludňajšej predvolebnej debate na Jednotke v RTVS, naznačili svoje videnie práce hokejového zväzu. Zamerali sa na tri okruhy: mládež, slovenskú extraligu a reprezentáciu.

Nemeček šéfuje hokejovému zväzu od roku 2011. „Rozpracovali sme viaceré projekty, ktoré by som rád dokončil tak, aby som odovzdal zväz v dobrej kondícii nasledovníkom,“ pripomenul v úvode.

Lintner, majster sveta z Göteborgu 2002, podotkol, že pred dvoma rokmi sa na základe debát s viacerými slovenskými elitnými hráčmi zhodli, že slovenský hokej sa dá robiť lepšie. „Najlepší spôsob, ako dosiahnuť zmenu, je kandidovať za prezidenta zväzu,“ uviedol bývalý obranca s bohatými skúsenosťami z NHL i viacerých popredných súťaží v Európe.

Igor Nemeček. Foto: SITA, Robert Tappert
Nemeček Igor Nemeček.

Z debaty vyplynulo, že predstavy oboch kandidátov sa líšia v pohľadoch na riešenie problémov v troch spomenutých oblastiach. Lintner vidí veľké rezervy v marketingu najmä v súvislosti so zabezpečením väčšieho prílevu financií.

Podľa jeho slov by mal slovenskú hokejovú reprezentáciu viesť tréner z inej hokejovej kultúry, odborník z najvyspelejšieho hokejového sveta. Teda cudzinec. Nemeček reagoval, že má predstavu o nástupcovi po Vladimírovi Vůjtekovi. „Môže byť domáci, nevylučujem ani zahraničného. Bude mať k tomu čo povedať nový generálny manažér reprezentácie.“

Obaja kandidáti potvrdili, že v prípade zvolenia neponúknu funkciu vo zväze zdolanému súperovi. Richard Lintner v závere debaty na otázku súpera – každý mohol položiť jednu – rázne vylúčil svoju účasť v niektorej politickej strane v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Nemečkovi otázku nepoložil, ocenil vecný a kultivovaný tón diskusie.

Voľby nového prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja sa uskutočnia na kongrese SZĽH vo štvrtok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Igor Nemeček