Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najviac fanúšikov na internete má SKA Petrohrad, Slovan je jedenásty

Slovenskému klubu HC Slovan Bratislava patrí spomedzi európskych hokejových tímov jedenáste miesto v počte priaznivcov na internetových sociálnych sieťach.

08.06.2015 20:16
slovan, fanusik, hokej Foto: ,
Fanúšik Slovana.
debata

Vyplýva do z rebríčka agentúry Result Sports, podľa ktorého mal slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) k 1. júnu dovedna 130 211 fanúšikov, väčšinu z nich na Facebooku (114 872). Dovedna zostavovatelia rebríčka sledovali 14 relevantných we­bov.

Prvé miesto obsadil úradujúci víťaz Gagarinovho pohára ruský SKA Petrohrad (367 618 priaz­nivcov). Na druhej pozícii skončil Spartaka Moskva, ktorý v sezóne 2014/2015 medzi seniormi neštartoval a do KHL sa vracia po ročnej pauze. Tretí je chorvátsky Medveščak Záhreb tiež z KHL.

Na štvrtej priečke figuruje švédsky AIK Štokholm, na piatej nemecký Kolín Haie, na šiestej švédsky Djurgaarden, na siedmej Frölunda Indians, ôsme a deviate miesto zabrali Kometa Brno a Sparta Praha a desiate fínsky klub KHL Jokerit Helsinki. V prvej „dvadsaťpäťke“ nefiguruje okrem Slovana iný slovenský klub.

Zaujímavosťou je, že na 16. priečku sa dostal skrachovaný HC Lev Praha a na 19. pozíciu ukrajinský Donbas Doneck. Ten už rok nehrá žiadnu súťaž a pravdepodobne nebude ani v sezóne 2015/2016.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Moskva #HC Slovan Bratislava #Medveščak Záhreb #SKA Petrohrad