Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malkin chce hrať na šampionáte v Česku, stopku môže vystaviť zdravie

Účasť ruského hokejistu Jevgenija Malkina na svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave je stále neistá. Center Pittsburghu Penguins by chcel pomôcť zbornej, ktorá obhajuje v Česku titul z Bieloruska 2014, stopku mu však môže vystaviť jeho zdravotný stav.

27.04.2015 08:58
Jevganij Malkin Foto:
Jevganij Malkin.
debata

„Nie som presvedčený, že mi šrámy a zranenia zo sezóny umožnia štartovať na majstrovstvách sveta. Milujem hrať za reprezentáciu. Teraz však nemôžem povedať nič definitívne,“ povedal v rozhovore pre Tribune-Review Malkin, ktorého počas sezóny trápili viaceré zdravotné problémy.

Rus sa chce ešte podrobiť ďalším vyšetreniam, po ktorých bude známa definitíva o jeho účasti na šampionáte. Rusko bude jedným zo súperov Slovenska v základnej skupine MS.

Penguins od roku 2009 čakajú na veľký úspech. Malkin napriek vyradeniu v prvom kole tohtoročného play-off chce zostať v Pittsburghu až do konca kariéry.

„Milujem toto mesto, obľúbili si ho aj moji rodičia, chcem v ňom zostať. Mám v Pittsburghu dom, nemám dôvod niečo meniť, rád by som tu zostal do konca kariéry. So Sidneym Crosbym i Marcom-Andrem Fleurym veríme, že dosiahneme ešte aspoň raz niečo podobné ako v roku 2009,“ uviedol pre Tribune-Review Malkin.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jevgenij Malkin #MS 2015 v hokeji