Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Litvínov oslavuje premiérový hokejový titul, hrdinom dvojgólový Lukeš

Hokejisti Litvínova vyhrali v rozhodujúcom siedmom zápase finále na ľade Třinca 2:0 a oslavujú vo svojej 56. sezóne v najvyššej českej súťaži premiérový titul.

23.04.2015 20:12
debata

Hrdinom súboja bol skúsený 33-ročný útočník František Lukeš. Ten v čase 52:54 min strelil víťazný gól a v poslednej minúte tretej tretiny pridal do prázdnej třineckej bránky poisťujúci presný zásah.

Brankár Pavel Francouz si udržal druhýkrát v boji o zlato a celkovo štvrtýkrát v tohtoročnom play off čisté konto. Třinec sa musel zaobísť bez zraneného slovenského brankára Petra Hamerlíka, za Litvínov nenastúpil jeho krajan, útočník František Gerhát.

Třinec hral už po 48 sekundách presilovku po vylúčení Ručinského, ale pred Francouzom neuspel Irgl ani následne z dorážky Plíhal, ktorý zakrátko v ešte lepšej pozícii netrafil bránku. Vo štvrtej minúte na druhej strane unikal Petružálek, ale vracajúci sa Linhart mu sťažil zakončenie.

Aktívnejší bol Třinec a v šiestej minúte po Hrňovej strele zblízka pomohla Francouzovi pravá žŕdka. Domáci potom prežili oslabenia. V 15. minúte prišli o Irgla, ktorého trafil puk do ucha a do hry sa vrátil až pred polovicou tretej tretiny.

Třinec sa snažil streliť úvodný gól zápasu, Klepiš s Linhartom ani Doudera však nepochodili. V 46. minúte dostali domáci puk do bránky, ale gól neplatil. Videorozhodca potvrdil, že po Plíhalovej strele do Francouzovho ramena Hrňa v bránkovisku dorazil puk do bránky korčuľou.

Třinec nevyužil presilovku po zlom striedaní hostí, v 52. minúte po šikovnej kľučke nedokázal Polanský prekonať ležiaceho Francouza. Na druhej strane udrel Litvínov. Odrazený puk sa dostal k Lukešovi, ktorý ho poslal k pravej žrdi.

Pokusy domácich pri snahe vyrovnať kryl Francouz, na druhej strane neuspel v úniku Ručinský, ale pri power play Třinca 16 sekúnd pred koncom definitívne rozhodol do prázdnej bránky druhým gólom Lukeš.

Finále play off českej extraligy:

HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) – konečný výsledok série: 3:4, Litvínov získal majstrovský titul
Góly: 53. a 60. Lukeš

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Oceláři Třinec #HC Verva Litvínov