Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Litvínov má smolu. Slovák Gerhát sa otrávil jedlom

Sú hokejisti Litvínova zakliati? V piatom finálovom zápase českej extraligy s Třincom boli 35 sekúnd od zisku majstrovského titulu. V predĺžení sa puk smerujúci za bránkovú čiaru zastavil na chybnej konštrukcii. Pred šiestym duelom musel počas rozcvičky pre črevné ťažkosti odstúpiť z ľadovej plochy slovenský hokejista František Gerhát.

23.04.2015 09:00
František Gerhát Foto:
František Gerhát v drese hokejového Litvínova.
debata

„Zrazu mi prišlo nevoľno, musel som odísť do kabíny. Najbližšie hodiny som vracal, mal hnačku a 39-stupňové horúčky. Dvadsaťštyri hodín musím byť izolovaný od mužstva. Zatiaľ to vyzerá, že rozhodujúci siedmy zápas nebudem hrať,“ prezradil včera 24-ročný útočník Litvínova.

Podľa všetkého mu ťažkosti spôsobilo jedlo na spoločnom obede celého mužstva. „Hlavný chod sme mali všetci rovnaký. Na rozdiel od spoluhráčov som si dal inú polievku. Bolo v nej asi pokazené mäso,“ tvrdí Gerhát.

Pre šikovného krídelníka, ktorý hrá celú sezónu na rozmedzí druhej a tretej formácie, to je malá športová tragédia. „Mrzí ma, že v kľúčových dueloch nemôžem mužstvu pomôcť. Tajne dúfam, že sa mi stav do rána zlepší. V tom prípade by som pricestoval za chlapcami,“ dodal. Na náročnú sedemhodinovú cestu sa jeho spoluhráči vybrali včera o tretej poobede.

Smola sprevádza nielen jeho, ale aj celý klub, ktorý bojuje o premiérový majstrovský triumf. Všetko sa pri tom začalo priam rozprávkovo. Hokejisti Litvínova zvíťazili v prvých dvoch dueloch v Třinci. Z domáceho dvojzápasu vydolovali jedno víťazstvo. Za stavu 3:1 na zápasy mali tri majstrovské mečbaly.

„V piatom zápase bolo všetko proti nám. Už sme chystali oslavy, keď súper 35 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal. V predĺžení sme nastrelili žŕdku, v situácii dvoch proti jednému sa zastavil puk na brankárovej korčuli a do tretice nás o titul obrala nerovnosť v bránke. Zo šiesteho stretnutia som videl len fragmenty. Za zlomové momenty považujem, že súper vždy po našom znížení v ďalšom striedaní skóroval,“ vraví odchovanec bratislavského Slovana.

Psychická výhoda bude na strane víťaza základnej časti. Siedmy duel odohrá Třinec na domácom klzisku (dnes od 17.20). „Som presvedčený, že smola z predošlých zápasov sa nám vráti. V Třinci sa nám vo finálovej sérii darí a snáď to potvrdíme. Posledné neúspechy musíme vypustiť z hlavy a dať do zápasu všetko.“

Šancu v siedmom stretnutí by mohol dostať ďalší slovenský útočník Juraj Majdan, ktorý vo finále zasiahol len do prvého súboja. V drese Třinca o titul bojuje slovenské duo Vladimír Dravecký a Štefan Ružička. Brankár Peter Hamerlík sa zranil v piatom finálovom stretnutí, do hry nezasiahne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká Tipsport extraliga #otrava jedlom #Litvínov #František Gerhát #Třinec