Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostať hráčov z NHL na ZOH 2018 nebude jednoduché

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) začala proces, ktorého cieľom je dostať hráčov zo zámorskej NHL na zimné olympijské hry 2018 do kórejského Pjongčangu.

21.04.2015 22:20
Soči, ilustračná, olympijské kruhy Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Prezident IIHF René Fasel už absolvoval konzultácie so samotnými hokejistami i predstaviteľmi ligy. „Pracujeme na tom. Samozrejme, nebude to jednoduché. Našim cieľom je mať zástupcov NHL v Kórejskej republike. Je to dlhá cesta, ktorú sme začali už pred rokom. Do dlhodobého procesu je zapojených veľa strán, chce to iba čas,“ povedal pre AP Fasel.

Zástupcovia NHL musia dosiahnuť zhodu nielen s vedením NHL, ale aj jej hráčskej asociácie a do rokovaní vstupuje so svojimi záujmami aj Medzinárodný olympijský výbor. Najväčším problémom bude poistenie hokejistov. Pred minuloročnými ZOH v Soči sa definitívna dohoda o účasti hráčov z NHL zrodila iba sedem mesiacov pred ich začiatkom.

Prioritou NHL pre nasledujúce obdobie je obnova Svetového pohára, ktorý sa uskutoční na jeseň 2016 v Toronte za účasti ôsmich tímov. Fasel podujatie nevníma ako konkurenciu pre majstrovstvá sveta, ktoré sa konajú každoročne. Na šampionátoch chýbajú mnohé hviezdy z NHL. „Svetový pohár sa hrá na inom kontinente, budú tam iní hráči i fanúšikovia. Svetový pohár bude v Toronte, čo je hokejové mesto. My zasa ideme do Česka, ďalšieho miesta, kde je hokej veľmi populárny,“ uviedol Fasel.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #René Fasel #Pjongčang 2018