Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cehlárik: Ešte rok zostanem vo Švédsku, potom chcem ísť do NHL

Slovenský hokejista Peter Cehlárik strávi aj ďalšiu sezónu vo Švédsku a o rok sa potom chce presunúť do zámoria, kde ho v NHL v roku 2013 draftoval Boston Bruins.

21.04.2015 13:26
Peter Cehlárik Foto: ,
Peter Cehlárik.
debata

Devätnásťročný Žilinčan má za sebou vydarenú sezónu, bol v nej stabilným členom základnej zostavy Luley, s ktorou vyhral Ligu majstrov. Na svetovom šampionáte do 20 rokov získal v slovenskom drese bronzové medaily a premiérovo si zahral aj za národný tím SR. Do záverečnej nominácie na majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave sa však nedostal.

Za Luleu bude hrať aj v ďalšej sezóne, keďže má platný kontakt. „Dohodol som sa, že ešte rok strávim vo Švédsku, aby som bol dostatočne dobre pripravený na to spraviť krok do prvého tímu v NHL. Určite pôjdem na development kemp v júli. V nováčikovskom kempe, pokiaľ nemám zmluvu s Bruins, sa neukážem, pretože budem mať povinnosti vo Švédsku. NHL je mojím snom, som blízko k podpisu zmluvy s Bostonom, no po debatách spolu s manažérmi a agentom som sa rozhodol, že keď tam pôjdem, chcem byť pripravený spraviť prvý tím čo najskôr. A práve tento jeden rok vo Švédsku by mi mal ešte pomôcť,“ vysvetlil v rozhovore pre sport.sk Cehlárik, ktorý pozorne sleduje súpisku Bruins.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Cehlárik #Lulea HF