Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Litvínov už v jednej ruke držal trofej pre majstra. Třinec spasil Dravecký

Slovenský hokejista Vladimír Dravecký predĺžil sezónu v českej extralige. V nedeľňajších samostatných nájazdoch v piatom finále najvyššej súťaže ČR bol jediným úspešným exekútorom a rozhodol o výhre Třinca nad Litvínovom 2:1.

19.04.2015 22:16 , aktualizované: 20.04.2015 08:24
Vladimír Dravecký Foto: ,
Vladimír Dravecký.
debata

Oceliari odvrátili prvý mečbal súpera, znížili na 2:3. Dravecký sa pri nájazde na brankára Francouza rozhodol pre strelu na lapačku a vyšla mu. „Naznačil som strelu príklepom. Priznám sa, že som chcel zakončovať inak. Puk sa mi však postavil na hranu, zvolil som preto iný variant,“ vysvetľoval svoje zakončenie v rozhovore pre klubový web Dravecký.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie nedostával počas sezóny v rozstrelov od trénerov často dôveru. Tentoraz ju dostal a odplatil sa za ňu. „Na tréningu sa mi v tomto smere celkom darilo. Nájazdy sú vždy trocha aj lotéria. Je to päťdesiat na päťdesiat. Neuvažoval som o tom, čo by mohlo platiť na Francouza. Som rád, že mi to spadlo do siete,“ hovorí.

Třinec delilo od predčasného konca sezóny 36 sekúnd. S Litvínovom doma v nedeľu dlho prehrával 0:1, napokon sa presadil pri power-play Tomáš Plíhal. „Gól v závere nás zdravo nabudil a ešte viac sme sa potom zomkli. Bol v tom kus šťastia, aj o tom je šport. Hokej sa hrá do šesťdesiatej minúty. Veríme až do konca, sme mentálne silný tím. Tomáš Plíhal to trafil skutočne fantasticky,“ tvrdí na klubovom webe Dravecký.

Ďalší zlomový okamih piateho finále prišiel v predĺžení. V 74. min chytil slovenský brankár Třinca Peter Hamerlík v poslednej chvíli puk na bránkovej čiare. Pri zákroku sa zranil v dolnej časti tela a musel z duelu odstúpiť. Po dlhom sledovaní videozáznamu sa do bránky postavil vychladnutý Šimon Hrubec. Tímy nebudú mať veľa času na oddych, už v utorok je na programe ďalší duel. Psychická výhoda by teraz mala byť na strane oceliarov.

„V Litvínove budeme chcieť vyhrať a vrátiť sériu späť domov. Počas zápasu sme mali výraznú streleckú prevahu, hokejová spravodlivosť asi naozaj existuje. Táto výhra nás zdravo nakopne, musíme hrať od začiatku aktívne a verím, že sa nám podarí uspieť aj v Litvínove,“ dodal na klubovom webe Dravecký.

HC Oceláři Třinec – HC Litvínov 2:1 po nájazdoch (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 60. Plíhal (DRAVECKÝ), rozhodujúci samostatný nájazd DRAVECKÝ – 11. Gula Peter Hamerlík (Třinec) chytal do 74. min.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Oceláři Třinec #Vladimír Dravecký #HC Verva Litvínov