Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Zlatí idú do boja

Zlatí chlapci sa vracajú, odkiaľ vyšli. Máme morálnu povinnosť pomôcť slovenskému hokeju, tvrdil Richard Lintner počas minuloročného svetového šampionátu v Minsku.

17.04.2015 18:34
Šatan, Bondra, Lintner, Haščák Foto: ,
Slovenské hokejové legendy chcú ponúknuť alternatívu.
debata (8)

Hokejisti Slovenska si vlani po sklamaní v olympijskom Soči reputáciu nenapravili ani v hlavnom meste Bieloruska (v oboch prípadoch nepostúpili do štvrťfinále), čo veľmi mrzelo aj svetaskúseného bývalého kvalitného obrancu. Sympatie si získal elegantným nadhľadom i vtipnými postrehmi pri televíznom spolukomentovaní hokejových zápasov.

Ešte sa nezišiel rok s rokom a urastený Trenčan drží slovo. Sformoval tím expertov s bohatými praktickými i teoretickými znalosťami z hokeja. Zo súťažného ľadu prekorčuľoval na manažérsky a pokúsi sa presvedčiť veľkú hokejovú obec, že jeho partia má koncepčnejšiu stratégiu napredovania než súčasné vedenie slovenského hokeja.

Peter Bondra, Miroslav Šatan, Oto Haščák, Rastislav Pavlikovský sú hokejové osobnosti s najvyšším kreditom, Ján Filc má bohaté funkcionárske skúsenosti. V tíme je i právny, ekonomický i mediálny expert. Fundovaná jedenástka si za guráž zaslúži uznanie, aj keď jej prvé kroky pripomínajú trochu slona v porceláne. Začať kampaň v žiari reflektorov u pána prezidenta nie je najšťastnejší úvod, slová o veľkom upratovaní v slovenskom hokeji nemalá časť ľudí, ktorí v ňom čosi urobili a dlhodobo pôsobia, berie ako – jemne povedané – trúfalosť.

Súboj úradníckej rutiny so sviežim vetrom spravidla prináša napätie. Predvolebnú hladinu už rozvíril, črtá sa zaujímavé pokračovanie. Ako v napínavom hokejovom zápase. Ako sa skončí, rozhodne sa na júnovom volebnom kongrese hokejového zväzu. Už teraz je jasné, že nebude mať jednotvárny priebeh, novátori si kladú vysoké ciele. Za to, že sa odhodlali privodiť zmenu, si zaslúžia potlesk. Víťazné typy slovenský hokej potrebuje.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner