Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na svetový šampionát mieria hviezdni útočníci

Česká hokejová reprezentácia sa na májových majstrovstvách sveta v domácom prostredí predstaví aj s útočníkom Jakubom Voráčkom z Philadelphie.

14.04.2015 15:02 , aktualizované: 15:20
Jakub Voráček Foto:
Jakub Voráček v tejto sezóne patril k najlepším strelcom celej NHL.
debata

Piaty muž produktivity základnej časti zámorskej NHL potvrdil svoju účasť v utorok. „Hovoril som s ním a povedal mi, že príde,“ informoval kouč českého mužstva Vladimír Růžička. Do prípravy Čechov pred MS sa zapoja aj Michal Jordán z Caroliny či Tomáš Hertl zo San Jose.

Chýbať nebude ani Jaromír Jágr, no ten sa ešte nerozhodol, či si zahrá na svetovom šampionáte. Definitíva ešte nepadla v prípade Davida Krejčího z Bostonu a Jana Hejdu z Colorada.

„Ešte chcem hovoriť s Martinom Eratom, zatiaľ sme sa nespojili,“ dodal Růžička, ktorý chcel aj mladíka Davida Pastrňáka, no Boston ho poslal na farmu do AHL.

Anže Kopitar bude patriť k najväčším hviezdam... Foto: SITA/AP, Marcio Jose Sanchez
Anže Kopitar Anže Kopitar bude patriť k najväčším hviezdam šampionátu.

Slovinci na MS aj s Anžem Kopitarom či Muršakom

Slovinská hokejová reprezentácia sa na májových majstrovstvách sveta predstaví aj s dvojicou najväčších ofenzívnych hviezd – Anžem Kopitarom a Janom Muršakom. Hviezda zámorskej NHL Anže Kopitar potvrdil svoju účasť na svetovom šampionáte v utorok, urobil tak veľkú radosť slovinským priaznivcom aj svojmu otcovi Matjažovi – trénerovi národného mužstva. Kopitarov tím Los Angeles Kings ako obhajca Stanleyho pohára nepostúpil do play-off. "Je veľmi náročné povedať otcovi nie.

Pravidelne sme v kontakte a ja vždy rád prídem reprezentovať Slovinsko, keď mám možnosť a zdravie mi to dovolí," povedal Anže Kopitar, ktorý zo zámoria pricestuje v druhej polovici nasledujúceho týždňa. Najlepší slovinský hokejista histórie v tejto sezóne absolvoval v NHL 79 duelov, dosiahol v nich 16 presných zásahov a pridal 48 gólových prihrávok. Jan Muršak pôsobil v ostatnom ročníku v KHL, s tímom CSKA Moskva sa prebojoval do finále play-off Západnej konferencie. V 69 zápasoch mal bilanciu 20 gólov a 29 asistencií.

Na MS do Česka by s tímom Slovinska mali cestovať aj útočníci Rok Tičar, Žiga Jeglič či Tomaž Razingar, ktorí v sezóne 2014/2015 pôsobili na Slovensku. Z najlepších slovinských hráčov bude v Ostrave a Prahe chýbať iba zranený David Rodman, ktorý má problémy s rukou.

Slovinci sa na svetovom šampionáte predstavia v základnej B-skupine v Ostrave, ich súpermi budú aj Slováci.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Vladimír Růžička #Jakub Voráček #MS 2015 v hokeji #Anže Kopitar