Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťahaj na Slovensko, kričali vlastní fanúšikovia na útočníka Třinca Ružičku

Smutným hrdinom nedeľňajšieho druhého finálového duelu play-off českej hokejovej extraligy sa stal slovenský útočník Štefan Ružička z domáceho mužstva HC Oceláři Třinec.

13.04.2015 15:04
Štefan Ružička Foto:
Štefan Ružička.
debata (3)

Tridsaťročný rodák z Nitry totiž svojou nedisciplinova­nosťou „stiahol“ spoluhráčov ku dnu, keď sa v III. tretine nechal dvakrát vylúčiť a hostia z Litvínova ponúknuté presilovky v oboch prípadoch pretavili na gól. Medzi vylúčeniami navyše nepremenil šancu na vyrovnanie.

Štefan Ružička sa priestupkov dopustil v útočnom pásme. V ďalšom priebehu Třinec už len skorigoval a po dvoch dueloch prehráva v sérii 0:2 na zápasy. Ďalšie dve stretnutia sa uskutočnia v Litvínove. Domácich priaznivcov konanie slovenského krídelníka nahnevalo a počas duelu ironicky vyvolávali jeho meno, málo nebolo ani hanlivých slov na adresu Ružičku.

„Ružička je najhoršia posila Třinca za posledné roky. Za tie peniaze by bol platnejší ktokoľvek iný. Hanba! Ťahaj na Slovensko,“ znejú podľa iDNES.cz vybrané reakcie.

„Reakcia publika nebola veľmi povzbudivá. Diváci sa vyjadrili, no my potrebujeme ich podporu. Väčšinu duelu nás hlasivky priaznivcov hnali dopredu, no úlohu zohrali aj emócie. So Štefanom, samozrejme, budeme hovoriť. Mrzí nás, že tie vylúčenia prišli, my sme oslabenia nezvládli a dovolili Litvínovu, aby sa dostal do vedenia,“ zhodnotil kouč Třinca Václav Varaďa.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Ružička #HC Oceláři Třinec