Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fasel žiada organizátorov MS o rotoped, tímy o 2800 pukov a 2300 uterákov

Organizačný výbor hokejových majstrovstiev sveta v Prahe a Ostrave musí riešiť aj individuálne požiadavky jednotlivých výprav či čestných členov.

27.03.2015 16:58
Fasel Foto:
Prezident IIHF René Fasel.
debata

„Švédi nás napríklad požiadali o to, aby mohli mať k dispozícii stôl na stolný tenis. Prezident IIHF René Fasel by zasa chcel mať vo svojej hotelovej izbe rotoped,“ uviedol pre hokej.cz riaditeľ športového oddelenia organizačného výboru MS Jan Černý.

Počas majstrovstiev sveta sa spotrebuje aj množstvo materiálu a rôznych pomôcok. Organizátori už majú k dispozícii prvé čísla, koľko čoho budú pravdepodobne potrebovať. „Máme spočítané, že v halách a hoteloch bude pre tímy potrebných 70-tisíc litrov vody, 2300 uterákov, 1200 kg pracích práškov, 2500 tréningových a 300 zápasových pukov,“ doplnil pre hokej.cz Černý.

Počas voľných dní 13. a 15. mája sa budú niektoré mužstvá presúvať z Prahy do Ostravy a opačne. Organizátori im zabezpečili prevoz vlakom pendolino. „Pre každý tím máme zaistený jeden vagón približne s kapacitou 55 miest,“ informuje Černý, podľa ktorého dostali Česi v pražskej O2 Arene rovnakú šatňu ako pred jedenástimi rokmi. Kabínu vyčistili a vymaľovali, upravili v nej bazén a relaxačné centrum.

V Ostrave bude Slovensko v inej šatni ako v roku 2004, keďže podľa rebríčka IIHF si najskôr vyberali Fíni, Rusi a Američania. Informácie zverejnil web Hokej.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #René Fasel #MS 2015 v hokeji